29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μπάρι: Βρέθηκε σε χωράφι ο «θησαυρός» του Αγίου Νικολάου που είχε κλαπεί

Βρέθηκε σε χωράφια έξω από την πόλη του Μπάρι, ο μικρός «θησαυρός» του Αγίου Νικολάου, ο οποίος είχε κλαπεί πριν τρεις ημέρες. Από το άγαλμα του αγίου, στην βασιλική εκκλησία του Μπάρι, είχαν αφαιρεθεί δυο χρυσά δαχτυλίδια, ένα πολύτιμο θρησκευτικό μενταγιόν, ένας ασημένιος σταυρός και ένα βιβλίο με τρεις ασημένιες σφαίρες.

Ο δήμαρχος της πόλης Αντόνιο Ντεκάρο, είχε κάνει λόγο για «ιεροσυλία» και για τεράστια προσβολή ολόκληρης της πόλης και των κατοίκων της». Για την παράνομη αυτή πράξη συνελήφθη και κατηγορείται ένας Τυνήσιος 49 ετών ο οποίος, όμως, δεν παραδέχεται τις ευθύνες του. Τα ιερά αντικείμενα εντοπίσθηκαν σε γεωργική έκταση, από την ιταλική αστυνομία.

«Η επανάκτηση των πολύτιμων αυτών αντικειμένων, τεράστιας συμβολικής αξίας, μας κάνει να νιώθουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, σε μια τόσο δύσκολη ιστορική στιγμή» έγραψαν, μέσω διαδικτύου, οι Δομινικανοί καλόγεροι της βασιλικής εκκλησίας του Μπάρι. Υπενθυμίζεται ότι το λείψανο του Αγίου Νικολάου μεταφέρθηκε στο Μπάρι, από τα Μύρα της Λυκίας, το 1087.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ