28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Μπάρμπαρα»: Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός – Κλειστοί δρόμοι, πώς θα λειτουργήσουν Δημόσιο και ιδιωτικός τομέας

Δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα από το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» καθώς σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ,  προβλέπονται  πυκνές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα χιόνια θα φτάσουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε Σποράδες, Κυκλάδες και στην Κρήτη. 

Από τις 4 τα ξημερώματα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι και το ύψος των Οινοφύτων. Διακοπή της κυκλοφορίας και στη Λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του Τελεφερίκ στο ρεύμα προς Πάρνηθα αλλά και στη Λεωφόρο Φυλής από το ύψος της οδού Θρασυβούλου, στο ρεύμα προς Χασιά.

Κλειστοί δρόμοι

Λ. Πάρνηθος (από Υψος τελεφερίκ προς Πάρνηθα)

Λ .Διονύσου (ύψος 414)

ΕΟ Τατοΐου – Αγίου Μερκουριου (Από ύψος Βαρυμπόμπης (βασιλικά) προς Άγιο Μερκούριο)

ΕΟ Μαλακασας – Αγίου Μερκουριου (Υψος Αφιδνών προς Άγιο Μερκούριο)

Παπάγου (Από Ανατολής προς Υμηττό)

Εθνικ. Αντιστάσεως, Καισαριανή (Από Κατεχάκη προς Υμηττό)

ΠΕΟ Ελευσίνας – Θηβών (Από 5km έως στα όρια Ν. Αττικής με Βοιωτίας)

Λ. Φυλής (Ύψος Θρασυβούλου προς Χασιά)

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενώ τροποποιήσεις στη λειτουργία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, υπηρεσιών, καταστημάτων και σχολείων, φέρνει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας από τον χιονιά, με τις αρχές, να προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Η Πολιτική Προστασία, βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή, με την μετεωρολογική υπηρεσία ώστε να επικαιροποιούνται διαρκώς τα μέτρα, που λαμβάνονται για την ασφάλεια των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα:

Τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Φθιώτιδα θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση.

Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αττικής θα μείνουν κλειστοί ενώ αναβάλλονται και οι εξετάσεις στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Ο δημόσιος τομέας θα λειτουργήσει με τηλεργασία, όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ ισχυρή σύσταση για τηλεργασία, υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί. Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, από τις 10 το πρωί, ορίστηκε η έναρξη λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ στην Αττική.

Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα.

Στη βορειοανατολική Αττική και τα βόρεια προάστια, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές. Θα λειτουργήσουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα έως τις 6 το απόγευμα, ενώ μέχρι την ίδια ώρα θα κυκλοφορούν ντιλίβερι και κούριερ.

Σήμερα και αύριο, τα δικαστήρια θα είναι κλειστά, σε Αθήνα, Πειραιά, Θήβα, Λειβαδιά και Χαλκίδα.

Επίσης, ακυρώνονται και 8 δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, 14511.

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ωστόσο κανονικά φεύγουν τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό από τον Πειραιά.

Βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, προέκυψαν αργά χθες βράδυ, στις περιοχές Μαρτίνου και Τραγάνα του Δήμου Λοκρών, στις περιοχές, Κάστρου και Ακραιφνιού του Δήμου Ορχομενού, καθώς και στην Αλίαρτο,  στις οποίες, επιχειρούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Η ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό στο τμήμα προς και από το Αεροδρόμιο, μετά από σχετική ενημέρωση από τον ΟΣΕ. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, μετεπιβιβάζονται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ