28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Μπλόφα» η αποχώρηση Μέσι; Το σενάριο παραμονής στην Μπαρτσελόνα και ο «πόλεμος» με την La Liga

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στη Βαρκελώνη με… ξαφνικό σενάριο παραμονής του Λιονέλ Μέσι στη Μπαρτσελόνα, με τις διαφωνίες των Καταλανών με την La Liga να κορυφώνονται και την Ρεάλ Μαδρίτης να παίρνει θέση υπέρ της «αιώνιας» αντιπάλου.

Επίθεση εναντίον της La Liga εξαπέλυσε η Μπαρτσελόνα το βράδυ της Πέμπτης (5/08) αφότου δήλωσε αρνητική στο ενδεχόμενο πώλησης του 10% των μετοχών της La Liga στο επενδυτικό σχήμα CVC Capital Partners έναντι 2,7 δις ευρώ. Με ανακοίνωσή τους οι Καταλανοί επιρρίπτουν ευθύνες στη διοργανώτρια αρχή για τη μη επίτευξη συμφωνίας με τον Λιονέλ Μέσι, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους της έντονης δυσφορίας που υπάρχει μετά από τις κινήσεις που έγιναν από την πλευρά των διοργανωτών του πρωταθλήματος.

Click4More: Ο σοκαρισμένος Μέσι, το αντίο της Μπαρτσελόνα και η αντίδραση των ΜΜΕ παγκοσμίως για το διαζύγιο

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των «μπλαουγκράνα» αναφέρει: «Η Μπαρτσελόνα ανέλυσε την πρόσφατη ανακοίνωση της La Liga για την στρατηγική συμφωνία με το επενδυτικό σχήμα CVC και θέλει να εκφράσει την ακόλουθη θέση:

Θεωρούμε ότι η όλη επιχείρηση δεν συζητήθηκε αρκετά με τους συλλόγους και τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, επίσης ότι το ποσό δεν συμβαδίζει με την χρονική του διάρκεια και η συμφωνία επηρεάζει μέρος των οπτικοακουστικών δικαιωμάτων των συλλόγων για τα επόμενα 50 χρόνια.

Η Μπαρτσελόνα θεωρεί ότι είναι ακατάλληλο να υπογράψει συμφωνία μισού αιώνα λόγω της αβεβαιότητας που περιβάλλει τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Οι όροι της σύμβασης που περιγράφει η La Liga καταδικάζουν το μέλλον της Μπαρτσελόνα σχετικά με τα δικαιώματα μετάδοσης.

Εκφράζουμε την έκπληξή μας γι’ αυτή τη συμφωνία που καθορίστηκε από την La Liga, στην οποία οι απόψεις των ομάδων δεν ελήφθησαν υπόψη. Δεν έγινε παρουσίαση των επιλογών που προσφέρθηκαν από ανταγωνιστές, ώστε να αξιολογηθούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σε μια κατάσταση μετά από την πανδημία που έχει πολλά αναπάντητα ερωτήματα».

Ενδεχόμενη «μπλόφα» με Μέσι και στο… βάθος European Superleague

Την ίδια στάση κρατά και η Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι εξίσου αρνητική, με διάφορα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για πιέσεις των δύο μεγάλων του ισπανικού ποδοσφαίρου με φόντο την επανενεργοποίηση της European Superleague λόγω των μειωμένων κερδών που φαίνεται ότι μπορεί να τους αποδώσει το πρωτάθλημα! 

Σε αυτή την κατεύθυνση υπάρχει η φήμη ότι και η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι μπορεί να είναι μία μεγαλειώδη… μπλόφα, καθώς σε περίπτωση αποχώρησης του Αργεντινού σταρ από το ισπανικό πρωτάθλημα θα μειωθεί και το τηλεοπτικό συμβόλαιο! 

Click4More: Πού θα πάει ο Μέσι; Οι έξι πιθανοί προορισμοί από τα «φαβορί» μέχρι τις επιλογές με βάση το συναίσθημα

«Πηγές από την Μπαρτσελόνα εξηγούν στο RAC1 ότι η κατάσταση σχετικά με το μέλλον του Λιονέλ Μέσι είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη. Τα εμπλεκόμενα μέρη θέλουν να μιλήσουν μέχρι τέλους», ανέφερε το «RAC1». Μάλιστα, οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα αναμένεται να ξεκινήσουν από την Παρασκευή επαφές με όλες τις ομάδες της La Liga, αλλά και με την ομοσπονδία θέλοντας να τους δείξουν να καταλάβουν πως μετά την αποχώρηση και του Μέσι, το επίπεδο, τα τηλεοπτικά και τα έσοδα μπορεί να πέσουν σημαντικά.

 

To άρθρο «Μπλόφα» η αποχώρηση Μέσι; Το σενάριο παραμονής στην Μπαρτσελόνα και ο «πόλεμος» με την La Liga δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ