29 Φεβρουαρίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μπουρκίνα Φάσο: Η χούντα υποστηρίζει ότι απέτρεψε απόπειρα νέου πραξικοπήματος

Το στρατιωτικό καθεστώς στην Μπουρκίνα Φάσο ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως απετράπη απόπειρα νέου πραξικοπήματος, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σε δελτίο Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, η «μεταβατική κυβέρνηση» ενημέρωσε τους πολίτες ότι «μια αποδεδειγμένη απόπειρα πραξικοπήματος απετράπη την 26η Σεπτεμβρίου 2023 από τις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών». «Μέχρι στιγμής, αξιωματικοί και άλλοι ύποπτοι για εμπλοκή σε αυτήν την απόπειρα αποσταθεροποίησης έχουν συλληφθεί, ενώ αναζητούνται και άλλοι», υπογραμμίζεται.

Το απόγευμα της Τρίτης, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον λοχαγό Ιμπραήμ Τραορέ, εν μέσω έντονης φημολογίας για απόπειρα πραξικοπήματος.

Την 30ή Σεπτεμβρίου θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από το στρατιωτικό πραξικόπημα που έφερε στην εξουσία τον λοχαγό Τραορέ, στη θέση του αντισυνταγματάρχη Πολ-Ανρί Νταμιμπά, του επικεφαλής του πρώτου πραξικοπήματος πέρυσι στην Μπουρκίνα Φάσο, που ανέτρεψε τον πρόεδρο Ροκ Καμπορέ μερικούς μήνες νωρίτερα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ,.AFP, Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ