24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μυτιλήνη: Το Big City Festival προτείνει ένα νέο τρόπο ζωής

Πρώτη μέρα του Big City Festival με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις στην περιοχή Τσαμάκια στη Μυτιλήνη, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, «Η Ευρώπη στην περιοχή μου», με την υποστήριξη της Ολυμπιονίκη, Κλέλιας Πανταζή.

Οι δράσεις ξεκίνησαν με τρέξιμο και περπάτημα με τους «Lesvos Runners» για Άτομα με Ειδικές Ικανότητες και για γονείς και παιδιά, ενώ ακολούθησε διαδραστικό παιχνίδι για την Ευρώπη και ολοκληρώθηκε με συναυλία του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης «Movie Music».

Το Κάστρο της Μυτιλήνης είναι το σημαντικότερο μνημείο της πόλης και το πιο εμφανές, για όποιον πλησιάζει την πόλη ακτοπλοϊκώς ή αεροπορικώς. Η αποκατάσταση ολόκληρου του Κάστρου και η ένταξή του στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης, βελτιώνει την ελκυστικότητα της πόλης, επίσης θα προσφέρει στους μόνιμους κατοίκους της Μυτιλήνης, αλλά και στους επισκέπτες της, ένα πολυπολιτισμικό πεδίο και εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς και μετακίνησης εντός της πόλης.

Η πρωτοβουλία, μια κοινή προσπάθεια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοχεύει στην ανάδειξη μιας σειράς παρεμβάσεων που συμβάλλουν στη βελτίωση και την αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων της Μυτιλήνης: την ανακατασκευή και την ανάπτυξη των περιοχών του Κάστρου της Μυτιλήνης και τις διαδρομές του Κάστρου, μέσα από τους πεζόδρομους και τους ποδηλατοδρόμους που περιλαμβάνουν σημαντικές ρυθμίσεις προς όφελος όλων των κατοίκων.

Την Κυριακή 19 Ιουνίου, στο Κάτω Κάστρο, θα πραγματοποιηθούν, από τις 6 το απόγευμα ποδηλατοδρομίες με τον «Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου», για παιδιά από 6-16 ετών και  το διαδραστικό παιχνίδι Κάστρου με το Πολύτροπον «Ανακατασκευάζοντας το Κάστρο της Μυτιλήνης» για παιδιά 6-12 ετών. Το διήμερο φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με συναυλία Ανδριάνας Μπάμπαλη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, τις δράσεις, θα συντροφεύει μικρούς και μεγάλους το περίπτερο «EUROPE DIRECT Βορείου Αιγαίου».

Την Κυριακή στο Κάτω Κάστρο θα λειτουργήσουν οι εκθέσεις:

-«Κέντρο Ψηφιακής Πληροφόρησης» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου.

-«Με το φακό της ΦΕΜ: Παρελθόν και παρόν στο Κάστρο Μυτιλήνης» της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ