24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μόνο την Κυριακή του Πάσχα δεν θα γίνουν -τελικά- εμβολιασμοί, μετά τις αντιδράσεις για το 4ήμερο “πάγωμα” που είχε ανακοινωθεί

Αν και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε χθες ότι τα εμβολιαστικά κέντρα το Πάσχα θα παρέμεναν κλειστά για… τέσσερις ημέρες, από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, όπως έγινε γνωστό οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν κανονικά τις ημέρες των εορτών πλην της Κυριακής του Πάσχα.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας είχε τονίσει, αναφερόμενος στους εργαζομένους στα εμβολιαστικά κέντρα πως «…δεν έχουν σταματήσει καθόλου», προσπαθώντας να εξηγήσει την 4ήμερη παύση της επιχείρησης “Ελευθερία”.  Η κυβέρνηση, ωστόσο, αναγκάστηκε σε αλλαγή σχεδίων μετά τις αντιδράσεις.

“Κατόπιν συνεννόησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, εμβολιασμοί θα γίνουν και τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί για να κάνουν Πάσχα και οι υγειονομικοί μας. Καταλαβαίνουμε την κούραση και την τιτάνια προσπάθεια τους, όμως καμία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη”, επιβεβαίωσε στο briefing η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Για την ακόμα μεγαλύτερη επίσπευση των εμβολιασμών το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί το ωράριο εμβολιασμού μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ ανάλογα με τις παραλαβές εμβολίων θα ξεκινήσει και η επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων.

Επιπλέον, με νομοθετική διάταξη που θα έρθει στη Βουλή τις επόμενες μέρες θα δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και από ιδιωτικά πολυιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και θεραπευτήρια.

Εκτιμάται ότι η δυναμικότητα του συστήματος θα ξεπεράσει τον Μάιο τα 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τον Ιούνιο τα 4 εκατομμύρια.

-Ήδη άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 55-59 και τους εκπαιδευτικούς.

-Από το Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54 ετών.

-Από την Μεγάλη Τρίτη 27/4 θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 ετών (αποκλειστικά με το εμβόλιο της AstraZeneca)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ