20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Πιστεύουμε σε περισσότερη και ισχυρότερη Ευρώπη

H Ελλάδα στηρίζει τις γαλλικές προτεραιότητες γιατί έχουν να κάνουν με μία Ευρώπη που δυναμώνει, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

«Στις δύσκολες εποχές που ζούμε δεν μπορούμε να έχουμε μία Ευρώπη, η οποία δεν εκφράζει φωνή στα μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα. Δεν μπορούμε να έχουμε μία Ευρώπη, η οποία να προβάλει αστάθεια, μη φυλάσσοντας τα σύνορά της. Δεν μπορούμε να έχουμε μία Ευρώπη, η οποία δεν δείχνει τα δόντια της σε αυτούς οι οποίοι αμφισβητούν το κράτος δικαίου, αυτούς τους οποίους αμφισβητούν τις συνθήκες ασφάλειας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο. Δεν μπορούμε να έχουμε μια Ευρώπη που να μην μπορεί να εξασφαλίσει την αυτάρκεια των ενεργειακών πηγών στους πολίτες της. Και βέβαια, δεν μπορούμε να έχουμε μια Ευρώπη η οποία δεν αναπτύσσεται οικονομικά αξιοποιώντας σωστά τα χρήματα του Πακέτου Ανάκαμψης» επισήμανε.

Το μέλλον απαιτεί από εμάς να έχουμε μια Ευρώπη πιο συνεκτική, πιο ισχυρή, πιο δυνατή. Μια Ευρώπη που θα αγκαλιάζει τα 500 εκατ. των πολιτών της. Μια Ευρώπη η οποία θα δίνει τη μάχη για τις επόμενες γενιές» κατέληξε στην δήλωση του αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών .

Πιστεύουμε σε περισσότερη Ευρώπη, πιστεύουμε σε ισχυρότερη Ευρώπη!

Η δήλωσή μου προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ #GAC, το πρώτο για το 2022.

Στο επίκεντρο οι προτεραιότητες της Γαλλικής Προεδρίας @Europe2022FR. pic.twitter.com/BPzrpPRJgo

— Varvitsiotis Miltiadis (@MVarvitsiotis) January 25, 2022

 

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ