29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μ. Δελατόλα, ναυαγοσώστρια: Όπου υπάρχει ναυαγοσώστης έχουν μειωθεί και οι πνιγμοί – Τι κάνουμε σε περίπτωση πνιγμού (video)

Για το σημαντικό έργο των ναυαγωστών στις παραλίες της χώρας τους καλοκαιρινούς μήνες μίλησε στην ΕΡΤ η Μαρία Δελατόλα, εκπαιδεύτρια Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας αναφέροντας ότι τα κυριότερα προβλήματα αφορούν παιδιά και ηλικιωμένους.

«Οι μεγάλες ηλικίες πιστεύουν ότι έχουν ακόμη την αντοχή ώστε να απομακρυνθούν (από την παραλία) με αποτέλεσμα να μη μπορούν να γυρίσουν πίσω και τα παιδιά που είναι θέμα επίβλεψης» δήλωσε στη ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Μαίρη Σκανδάλη, η κ. Δελατόλα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» η κ. Δελατόλα τόνισε ότι η θάλασσα έχει κινδύνους γι’ αυτό και οι γονείς πρέπει να είναι σε συνεχή επαφή με το παιδί.

Όπως δήλωσε η κ. Δελατόλα, «οπου υπάρχει ναυαγοσώστης έχουν μειωθεί και οι πνιγμοί» τονίζοντας ότι το σημαντικό έργο ενός ναυαγοσώστη είναι η πρόληψη.

«Η ακτογραμμή της Ελλάδας είναι μεγάλη, αλλά χρειαζόμαστε ακόμα αρκετούς ναυαγοσώστες» δήλωσε η εκπαιδεύτρια της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας την ώρα που συνάδελφός της δείχνει βήμα-βήμα  στην κάμερα τις ΕΡΤ τις πρώτες βοήθειες που δίνει ναυαγοσώστης σε θύμα παθητικού πνιγμού.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη |ΕΡΤ

Πηγή: Από τις Έξι | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ