25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέα δεδομένα για το κυνήγι, επιτρέπεται πλέον για έως και 2 άτομα εντός νομού. Τι αναφέρει το ΦΕΚ

Διαρκές αίτημα των κυνηγετικών ομοσπονδιών και συλλόγων ανά την επικράτεια, από την αρχή του λοκντάουν, ήταν η εξαίρεση της άσκησης θήρας απ’ τις απαγορεύσεις μετακίνησης.

Ανήμερα Χριστουγέννων οι κυνηγοί (και οι ψαράδες) έλαβαν ένα μάλλον αναπάντεχο «δώρο», καθώς με ΦΕΚ που εκδόθηκε, έγινε γνωστό ότι θα επιτρέπονται κυνήγι και ψάρεμα εντός της οικείας περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο ΦΕΚ:

«Επιτρέπεται η μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας,

-συμμετοχή μέχρι και δύο (2) ατόμων κυνηγών/ αλιέων για λόγους ασφαλείας,

-εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας».

Για την μετακίνηση κυνηγών για την άσκηση θήρας απαιτείται εκτός της βεβαίωσης κίνησης (έντυπο εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή του SMS επιβεβαίωσης και άδεια θήρας που βρίσκεται σε ισχύ.

Η βεβαίωση κίνησης (έντυπο εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή, υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, με προσωπική του ευθύνη, και περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης (π.χ. άσκηση θήρας).

Η μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας μπορεί να πραγματοποιηθεί και με την αποστολή μηνύματος SMS από το κινητό στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: 6 [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

(με στοιχεία από dasarxeio.com)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ