Ημερομηνία

Νέα Δημοκρατία / Προς διαγραφή ο βουλευτής Δ. Κυριαζίδης για το απαράδεκτο σχόλιο στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Νέα Δημοκρατία / Προς διαγραφή ο βουλευτής Δ. Κυριαζίδης για το απαράδεκτο σχόλιο στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να διαγράψει τον βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη, μετά το σχόλιό του προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή. 

Είχε προηγηθεί έντονο επεισόδιο στη Βουλή εξαιτίας σχολίου του κ. Κυριαζίδη κατά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ενώ η κα Κωνσταντοπούλου μιλούσε από το βήμα της Βουλής, ο Βουλευτής Δράμας φέρεται να σχολίασε «κάνε κανά παιδί». 

Οπως έγινε λίγο αργότερα γνωστό, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρέπεμψε στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος τον βουλευτή, με το ερώτημα της διαγραφής.

Βουλευτές τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στον Δ. Κυριαζίδη και του ζήτησαν να ανακαλέσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, και του ζήτησε να μεταφέρει στον βουλευτή πως ή θα ζητήσει αμέσως συγγνώμη ή θα διαγραφεί. 

Την τοποθέτηση του κ. Κυριαζίδη αποδοκίμασαν ο Θάνος Πλεύρης και η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία σχολίασε: «Δεν κρινόμαστε από τα παιδιά μας οι γυναίκες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, σχολίασε: «Πιο προσβλητική κι από τη φράση είναι η προσπάθεια Κυριαζίδη να αποφύγει να πει συγγνώμη».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς ζήτησε την «απόλυτη καταδίκη» από πλευράς όλης της Βουλής. Το ΚΚΕ σχολίασε «από όταν βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο», ενώ η Εφη Αχτσιόγλου της Νέας Αριστέρας επισήμανε: «Ο συνάδελφος δεν κατανοεί τι είναι αυτό που εκστόμισε».

«Επειδή δημιουργήθηκε μία τέτοια κατάσταση, ζητάω συγγνώμη να τελειώνουμε», φέρεται να είπε ο Δ. Κυριαζίδης, παίρνοντας ξανά τον λόγο.

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα