4 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα το 2023 στο Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας – Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του μουσείου

Το νέος έτος το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας-Διαδραστικό Μουσείο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας-ΠΕ Ευρυτανίας θα παρουσιάσει στο κοινό νέες εκδηλώσεις και δράσεις

Την επιτυχημένη του πορεία συνεχίζει το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας (Κ.Ι.Π.Ε.), εντάσσοντας από το νέο έτος και εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, καθώς και δράσεις για ΑμεΑ.

Παράλληλα, το ωράριο του μουσείου αλλάζει και πλέον θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με τη χειμερινή περίοδο η οποία ισχύει από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου.

Επίσης το Κ.Ι.Π.Ε. ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε εκθέσεις ανά την επικράτεια, κάνοντας γνωστή στο κοινό την πλούσια ιστορία της Ευρυτανίας, αλλά και τα εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει. Αξιοσημείωτο είναι ότι το εν λόγω μουσείο είναι φιλικό σε άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής. Επίσης, κάθε Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, καθώς και προγράμματα για ΑμεΑ, τα οποία θα υλοποιούνται από την κα Μαρία Καρφή, Φιλόλογο, Ειδική Παιδαγωγό και Ειδική διαχείρισης πολιτισμικών μονάδων.

Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία την προηγούμενη εβδομάδα με θέμα: «Μαθαίνω για τα αγγεία: Ονομασίες, σχέδια, χρήσεις και χρώματα». Αυτή τη βδομάδα το θέμα του εκπαιδευτικού προγράμματος θα είναι: «Ο Θεός Διόνυσος έχει την τιμητική του. Ντύνουμε τον Διόνυσο με χρώματα» και θα υλοποιηθεί το Σάββατο 10:00-12:00 και την Κυριακή 15:30-17:30.

Για τις θεματικές ενότητες της κάθε εβδομάδας και την ακριβή ώρα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα (www.kipe.gr) και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, instagram) του μουσείου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ