25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέα θεραπεία για την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία ανέπτυξαν ερευνητές

Μια νέα θεραπεία για την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία (LAL), τον πιο κοινό τύπο καρκίνου στα παιδιά, ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο Tampere στη Φινλανδία σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βλαστοκυττάρων του Χάρβαρντ (HSCI), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η πρόγνωση σε περίπτωση υποτροπής της LAL των Τ-κυττάρων είναι πολύ επιφυλακτική και χρειάζονται επειγόντως νέες θεραπείες.

Η νέα θεραπεία που αναπτύχθηκε από τα δύο ιδρύματα αποτελείται από έναν συνδυασμό φαρμάκων που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικός στο ένα τρίτο περίπου των ασθενών.

Στη θεραπεία της λευχαιμίας, η αποτελεσματικότητα ενός μόνο φαρμάκου συνήθως χάνεται γρήγορα, έτσι η νέα μελέτη προσπάθησε να βρει αποτελεσματικούς συνδυασμούς φαρμάκων.

“Αυτή είναι μια πολλά υποσχόμενη νέα θεραπευτική επιλογή για την (LAL) των Τ-κυττάρων. Το επόμενο βήμα είναι να εισαχθεί η ανακάλυψη στην κλινική πρακτική για ασθενείς με υποτροπιάζουσα ή ανθεκτική νόσο μέσω κλινικών δοκιμών πρώιμου σταδίου”, δήλωσε ο Olli Lohi, διευθυντής έρευνας στο Πανεπιστήμιο Τampere.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Blood, ένα επιστημονικό περιοδικό στον τομέα της αιματολογίας.

Σε αυτή τη μελέτη συμμετείχαν επίσης ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας και το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.

Επιμέλεια/μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ