19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέα καταδυτική επιχείρηση του Λιμενικού στην περιοχή προσάραξης του φορτηγού πλοίου στον κόλπο της Κισσάμου

Ξεκίνησαν σήμερα (27/01) οι δύτες του Λιμενικού το καταδυτικό τους έργο στο σημείο προσάραξης του φορτηγού πλοίου “MANASSA ROSE M” σημαίας ΚΟΜΟΡΕΣ, στη θέση Δραπανιάς στον κόλπο της Κισσάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, στη διάρκεια της σημερινής επιχείρησης, δεν εντοπίστηκε διαρροή καυσίμων από τις δεξαμενές του.

Δεδομένου ότι οι συνθήκες αναμένεται να είναι καλές αύριο Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί νέα κατάδυση, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει περαιτέρω διαρροή καυσίμων και να ξεκινήσει η άντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές του πλοίου, που ταξίδευε με προορισμό την Αφρική έχοντας 50 τόνους καύσιμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Τετάρτη, στελέχη του Λιμενικού προσέγγισαν το πλοίο με βοηθητικό φουσκωτό αντιρρυπαντικού σκάφους, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη λεπτού φιλμ αυτοδιαλυόμενων πετρελαιοειδών, ιριδίζουσας μορφής, έκτασης εμβαδού επιφάνειας 500 τ.μ. περίπου, περιμετρικά του πλοίου.

Από τα στελέχη των Λιμενικών Αρχών Χανίων και Κισάμου τοποθετήθηκε απορροφητικό φράγμα μήκους 150μ. περίπου στην περιοχή και έγινε χρήση απορροφητικών υλικών.

Το φορτηγό πλοίο έχει φορτίο αξίας 4 εκ. ευρώ περίπου -ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μεταφέρει 1800 τόνους ατσάλι, μηχανήματα έργου κ.ά- με την εταιρεία να δηλώνει ότι θα προχωρήσει άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να ρυμουλκηθεί και να ολοκληρωθεί η αποστολή του φορτίου του στον τελικό προορισμό του.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ