20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Μόνο με τεστ οι ανεμβολίαστοι στις εκκλησίες από Δευτέρα

Μόνο με αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό θα μπαίνουν πλέον στις εκκλησίες οι ανεμβολίαστοι πολίτες. Το μέτρο θα μπει σε εφαρμογή από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, με το νέο αυστηρότερο πλαίσιο εισόδου στους ναούς να έχει προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο σε κάποιους πιστούς, αλλά και ιερείς. 

Από αυτή την εβδομάδα – όπως είπε και στο τελευταίο του διάγγελμα ο πρωθυπουργός – οι πιστοί θα μπορούν να εισέρχονται στις εκκλησίες μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ή πιστοποιητικό νόσησης, ή με αρνητικό τεστ (μοριακό ή rapid). Προβλέπεται επίσης πρόστιμο 300 ευρώ για τους πιστούς και 1500 ευρώ για τον υπεύθυνο ή τον ιερέα της εκκλησίας αν τηρούνται τα μέτρα, ενώ πιστοποιητικά και τεστ θα πρέπει να ελέγχονται από τους εκπροσώπους των ναών.  

Να θυμίσουμε πως το εν λόγω μέτρο προβλεπόταν και στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου. Επίσης, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι όσοι μπαίνουν για εργασία στους ναούς όπως κληρικοί, ιεροψάλτες νεωκόροι και άλλοι, που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να κάνουν δυο rapid test ή μοριακά τεστ την εβδομάδα.

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να συνεδριάσει η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος για να δώσει οδηγίες στους κατά τόπους ναούς. Πληροφορίες του ΣΚΑΪ θέλουν την αρχιεπισκοπή να συμφωνεί με το νέο αυστηρότερο πλαίσιο μέτρων κατά του κορονοϊού που έθεσε η Πολιτεία.

To άρθρο Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Μόνο με τεστ οι ανεμβολίαστοι στις εκκλησίες από Δευτέρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ