23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέα παράταση έως 15/1/23 στα τραπεζοκαθίσματα του… lockdown

Παρατείνεται η δυνατότητα χρήσης κοινόχρηστων χώρων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα εστίασης χωρίς την καταβολή τέλους στον οικείο δήμο έως και τις 15 Ιανουαρίου 2023.

Η σχετική διάταξη αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα με τροπολογία η οποία θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία Ενωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας Ελλάδας (ΕΤΑΑΕ), ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις». Η παράταση θα «περάσει» μόλις μία ημέρα πριν από την εκπνοή τής ισχύος προηγούμενης παράτασης που είχε δοθεί επίσης με τροπολογία.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Μάιο του 2020 έχει επιτραπεί στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης να τοποθετήσουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους ατελώς, λόγω πανδημίας. Η συγκεκριμένη διάταξη προβλέφθηκε ώστε να δοθεί μεγαλύτερος χώρος στα καταστήματα εστίασης και να μπορέσουν να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις που είχαν επιβληθεί λόγω πανδημίας.

Διαβάστε περισσότερα στο kathimerini.gr

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ