23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέα Σμύρνη: Κάτοικοι ζητούν από το ΣτΕ λουκέτο στο πάρκο αναψυχής σκύλων λόγω ηχορύπανσης

Την κατάργηση του πάρκου αναψυχής σκύλων δεσποζόμενων που κατασκεύασε ο δήμος της Νέας Σμύρνης μέσα σε ελεύθερο χώρου πρασίνου της πλατείας Δεξαμενής και σε έκταση 1.130 τ.μ.επιχειρούν να βάλουν 19 κάτοικοι της περιοχής με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τι λένε οι κάτοικοι στην Νέα ΣΜύρνη

Μεταξύ άλλων οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη για την κατασκευή του πάρκου και ότι η ηχορύπανση είναι εξαιρετικά υψηλή από τα γαβγίσματα των σκύλων.

Επιπλέον, αναφέρουν πως το οικοδομικό τετράγωνο που είναι το πάρκο σκύλων είναι δίπλα τα σπίτια τους, ενώ, στη περιοχή λειτουργούν δυο Γυμνάσια, ένα Λύκειο, ένα δημοτικό κολυμβητήριο και πρόκειται να ανεγερθεί κλειστό γυμναστήριο 3.500 θέσεων.

Την ίδια στιγμή οι προσφεύγοντες αναφέρουν ότι ο επίμαχος χώρος έχει δηλωθεί στην διεύθυνση Πολίτικης Προστασίας ως χώρος αστικού πρασίνου περιοίκων, δηλαδή ως χώρος καταφυγής των κατοίκων σε περίπτωση σεισμού ή άλλου έκτακτου περιστατικού και για το λόγο αυτό πρέπει να παραμένει ελεύθερος και προσβάσιμος.

Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται συνταγματικά δικαιώματα όσων κατοικούν στην περιοχή, καθώς με την επίμαχη κατασκευή επέρχεται επιδείνωση των όρων διαβίωσης και υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος.
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν το δικαίωμα στην υγεία και στην ισότητα των πολιτών, αφού αφενός επιβαρύνεται η ψυχική υγεία όσων ζουν γύρω από το πάρκο με την ηχορύπανση και ο αφετέρου ζουν σε δυσμενέστερο καθεστώς σε σχέση με τους υπόλοιπους κατοίκους της Ν. Σμύρνης.

To άρθρο Νέα Σμύρνη: Κάτοικοι ζητούν από το ΣτΕ λουκέτο στο πάρκο αναψυχής σκύλων λόγω ηχορύπανσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ