20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέες τουρκικές απειλές με «όχημα» την έξοδο του γεωτρύπανου «Αμπντουλχαμίτ Χαν»

Με νέες εμπρηστικές δηλώσεις, η Άγκυρα τροφοδοτεί το κλίμα έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα 7 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «το κακομαθημένο παιδί της Δύσης». Μια Δύση, πάντως, που ανησυχεί για τον ολοένα και πιο σφιχτό «εναγκαλισμό» της Τουρκίας με την Ρωσία.

Επικοινωνιακή «σκόνη» δημιουργεί η Άγκυρα, λίγα 24ωρα πριν από την προαναγγελθείσα έξοδο του Τουρκικού γεωτρητικού σκάφους «Abdulhamit Han» στην Ανατολική Μεσόγειο. Με προκλητικές δηλώσεις και απειλές, Τούρκοι αξιωματούχοι απευθύνονται στην Ελλάδα. Ο Τούρκος υπουργός ενέργειας ανέφερε ότι το πλοίο ολοκλήρωσε τις δοκιμές ικανότητας γεώτρησης ναυτιλίας, και εξοπλισμού και στις 9 Αυγούστου, θα ξεκινήσει την πρώτη του αποστολή.

«Το Abdulhamit Han μετράει τις ημέρες για να συναντήσει τα βαθιά νερά της Μεσογείου», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.

Σε ανάλογο ύφος ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι το κακομαθημένο παιδί της Δύσης.

Τσελίκ: Κακομαθημένο παιδί της Δύσης, η Ελλάδα – Μη δοκιμάσετε την αποφασιστικότητά μας

Έντονη η ανησυχία της Δύσης

Σύμφωνα με δημοσίευμα στους FY, Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι το μπλοκ των 27, παρακολουθεί ολοένα και πιο στενά την Ρωσοτουρκική συνεργασία, εκφράζοντας ανησυχία για το γεγονός ότι η Τουρκία χρησιμοποιείται αυξητικά ως «όχημα» για το εμπόριο με την Ρωσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα οτι θα χτυπήσει τις χώρες που βοηθούν την Ρωσία να αποφύγει τις συνέπειες των κυρώσεων, με δευτερογενείς κυρώσεις για παραβιάσεις που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το Αμερικανικό νομικό σύστημα, παρότι η Ευρώπη εξακολουθεί να παραμένει σιωπηρή.

Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ