29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέοι κανονισμοί και οικονομική ασυνέπεια (audio)

 

Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε στο ertsport.gr, όλα όσα αφορούν την ελληνική διαιτησία, λίγες ώρες πριν τη σέντρα στη Σούπερ Λίγκα. Παράλληλα, στάθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αφορούν διαιτητές από τη Σούπερ Λιγκ 2.

Για τους ρέφερι της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος ο καθηγητής διαιτησίας ανέφερε, ότι: θα πρέπει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μέσω των εμφανίσεων τους. Για τους ξένους διαιτητές συμπλήρωσε, ότι: ήρθαν στην Ελλάδα να “σφυρίξουν”, καθώς οι Έλληνες έδωσαν δικαιώματα με τα λάθη τους και ανάγκασαν την ΕΠΟ να “καλέσει” τη βοήθεια του εξωτερικού.

Αναφέρθηκε για τους ελληνικούς συλλόγους που έχουν Ευρωπαϊκές “περιπέτειες” και ξεκαθάρισε ότι πρέπει μέσω της ΟΥΕΦΑ, να φροντίσουν την τοποθέτηση των VAR στα γήπεδα με έξοδα των ομάδων, καθώς είδαμε τι συνέβη στα ματς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με τις λανθασμένες αποφάσεις.

Επιπλέον, πρότεινε να έχει τη δυνατότητα ο φίλαθλος κόσμος να βλέπει στα Μάτριξ, ότι θα βλέπει και ο διαιτητής που πάει να εξετάσει στο βίντεο μία αμφισβητούμενη φάση. Αυτό σίγουρα θα καθησύχαζε τους οπαδούς των ομάδων που βρίσκονται στο γήπεδο. Επίσης, κάτι πρέπει να γίνει με το… κυνήγι που έχει ο ρέφερι από τους παίκτες, κάθε φορά που πάει να κοιτάξει το VAR.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας έκανε την αποκάλυψη, ότι οι διαιτητές της δεύτερης κατηγορίας παραμένουν απλήρωτοι και είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να λυθεί άμεσα, προκειμένου να διεξαχθεί σωστά το πρωτάθλημα, χωρίς… ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις.

Τη νέα αγωνιστική σεζόν οι αλλαγές που απέστειλε η ΟΥΕΦΑ από πέντε θα γίνουν έξι και πιο συγκεκριμένα για αρχή, όταν κάποιο παιχνίδι οδηγηθεί στην παράταση η κάθε ομάδα θα έχει το δικαίωμα να δηλώνει 15 παίκτες από τους έως τώρα 12. Στη συνέχεια στη διαδικασία των πέναλτι, ο διαιτητής του αγώνα θα έχει το δικαίωμα να βγάλει τις κάρτες του από το τσεπάκι και να «χρωματίσει» τους ποδοσφαιριστές, αλλά και οποιοδήποτε από τα μέλη των ομάδων. Αυτά θα ισχύουν για το κύπελλο, που θα υπάρχει πιθανότητα να οδηγηθούν στις επιπλέον διαδικασίες καθορισμού νικητή. Όσον αφορά το στρίψιμο του κέρματος, ο εκάστοτε αρχηγός θα μπορεί να επιλέξει τη μπάλα η την εστία που θα αγωνίζεται η ομάδα του και όχι την πλευρά, στην οποία θα επιτίθεται. Επιπλέον σε περίπτωση που κάποιος ποδοσφαιριστής, διαπληκτιστεί με κάποιο εξωτερικό παράγοντα, όπως όταν ο Ερίκ Καντόνα, είχε κλωτσήσει έναν αντίπαλο οπαδό, θα δίνεται έμμεσο φάουλ στο σημείο που έλαβε τόπο το περιστατικό. Για τους τερματοφύλακες, στη διαδικασία χτυπήματος πέναλτι, θα έχουν το δικαίωμα να έχουν το ένα πόδι μέσα στην εστία, πίσω από τη γραμμή.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας αναφέρθηκε και στην χρήση του ημιαυτόματου οφσάιντ που θα έχουμε την ευκαιρία να «γνωρίσουμε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τονίζοντας ότι θα κάνει πιο γρήγορη της λήψη απόφασης, βοηθώντας την καλύτερη διεξαγωγή του παιχνιδιού.


https://www.ertsports.gr/wp-content/uploads/2022/08/ΡΑΝΙΟΣ-ΒΑΡΟΥΧΑΣ-18-08-22-1.mp3

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ