4 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέοι Ολυμπιακού / Από το Καρπενήσι, στην κορυφή της Ευρώπης! Το πιο όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι ξεκίνησε από εδώ

Η Κ19 του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία, νίκησε 3-0 τη Μίλαν στον τελικό του Youth League στη Νιόν και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο στα χρονικά των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA

Οι Νέοι του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν το ποδοσφαιρικό τους παραμύθι και για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου έφτασαν στην κατάκτηση του Youth League, του Champions League, δηλαδή, των ακαδημιών. Η ξέφρενη πορεία των πιτσιρικάδων του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου ξεκίνησε από το Καρπενήσι, όπου μπήκαν οι βάσεις για την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης.

Πιο ειδικά, οι ομάδες Νέων και Εφήβων του Ολυμπιακού είχαν πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας τους στο Καρπενήσι (προπονήσεις στο Αθλητικό Κέντρο, διαμονή στο Hotel Spa Montana) στις αρχές Αυγούστου 2023. Οι προπονητές Συλαϊδόπουλος και Μαυρογενίδης, των τμημάτων Κ19 και Κ17 αντίστοιχα, είχαν δουλέψει εντατικά τόσο στο κομμάτι τακτικής, όσο και στη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών, προκειμένου οι ομάδες να παρουσιαστούν ισχυρές στις επίσημες υποχρεώσεις. Επί ευρυτανικού εδάφους, η Κ19 των Πειραιωτών νίκησε σε φιλικά παιχνίδια τον Παναιτωλικό (1-0), τη Λαμία (3-0) και τον Αστέρα Σταυρού (2-0). Η κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του Ολυμπιακού ήταν ένα όνειρο που ελάχιστοι, ίσως, τολμούσαν να ψελλίσουν πριν λίγους μήνες, έγινε, όμως, πραγματικότητα.

Όπως, εξάλλου, αναφέρει πρόσφατο ρεπορτάζ στα Ευρυτανικά Νέα, η προοπτική η θερινή προετοιμασία των αναπτυξιακών τμημάτων να γίνει ξανά στο Καρπενήσι το επόμενο καλοκαίρι, μοιάζει πολύ πιθανή. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους για τις συνθήκες που συνάντησαν πέρσι στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας και, πλην απροόπτου, θα πάρουν ξανά τα βουνά σε λίγους μήνες, βουνά που έφεραν και… γούρι στην ομάδα Νέων. Εξάλλου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και ο προπονητής της Κ19, Σωτ. Συλαϊδόπουλος, βρέθηκε πρόσφατα στο Καρπενήσι για λόγους αναψυχής, χωρίς να παραλείψει να επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου.

Ανώτεροι από τους Ιταλούς

Το απόγευμα της Δευτέρας, 22 Απριλίου 2024, στη Νιόν της Ελβετίας, η Κ19 των «ερυθρολεύκων» με ένα εξάλεπτο ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος, πέτυχε τρία γκολ και έφτασε στον τίτλο με θρίαμβο, επικρατώντας επί της Μίλαν με 3-0.

Το σύνολο του Ολυμπιακού ήταν ανώτερο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία αλλά και αρκετές ποιοτικές στιγμές στα τελευταία μέτρα του γηπέδου που έκαναν την διαφορά. Στο 56′ ο Χ. Κωστούλας πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Σάλματς βρήκε την μπάλα με το χέρι. Η φάση ελέγχθηκε στο 58′ από το VAR και δόθηκε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε στο 60′ ο Μουζακίτης και έκανε το 1-0! Μόλις ένα λεπτό μετά, ο Παπακανέλλος, μετά από ωραία ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε τρομερό πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0! Το 3-0 δεν άργησε να έρθει και μάλιστα έγινε με ακόμη πιο εντυπωσιακό τρόπο. Ίσως και το ωραιότερο γκολ στη διοργάνωση να είναι αυτό που έβαλε ο Μπακούλας. Συγκεκριμένα, στο 67′ ο Κουτσογούλας έκανε τη σέντρα και ο Μπακούλας με ανάποδο ψαλίδι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στον τελικό του Youth League! Το τελευταίο σφύριγμα του Μπρουκς βρήκε την Κ19 του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης!

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ