28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον “Αγώνα Ζωής”. Θετικά τα νέα για το σπίτι φιλοξενίας καρκινοπαθών στην Αθήνα (έντυπη)

από την έντυπη έκδοση

Εκλογές προκήρυξε και πραγματοποίησε, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, ο Σύλλογος Εθελοντών κατά των Νεοπλασματικών Ασθενειών «Αγώνας Ζωής», με έδρα το Καρπενήσι.

Οι συνθήκες της πανδημίας δεν επέτρεψαν μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία, εντούτοις το νέο συμβούλιο έχει θέσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, με κορωνίδα τη λειτουργία του χώρου φιλοξενίας καρκινοπαθών στην Αθήνα.

Ύστερα από τη συγκρότηση σε Σώμα που ακολούθησε, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής: Πρόεδρος παραμένει η κα Ανθή Μουλιανίτη-Κοντοκώστα και αντιπρόεδρος είναι ο κ. Πέτρος Μπακατσιάς, με Γενικό Γραμματέα τον κ. Δημήτρη Κολλημένο και Ταμία την κα Ιωάννα Σαρανταένα-Παπαδοπούλου. Μέλος είναι ο κ. Δημήτρης Φαρμάκης και αναπληρωματικά μέλη η κα Χρυσούλα Ντουφεκιά και η κα Νεκταρία Χαλκιά-Οικονόμου. «Ευχόμαστε στο νέο ΔΣ καλή θητεία», σημειώνει σχετικά ο σύλλογος.

Προχωρά το εγχείρημα του σπιτιού

Την ίδια στιγμή, θετικές είναι οι εξελίξεις που προκύπτουν σχετικά με το σπίτι φιλοξενίας καρκινοπαθών από την Ευρυτανία, στην Αθήνα.

Πρόσφατα, όπως έγραφαν τα «Ευρυτανικά Νέα» (αρ. φύλ. 948/21-4-21), το ΔΣ του Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου ενέκρινε ομόφωνα την απευθείας εκμίσθωση του ακινήτου στον Αγώνας Ζωής (έναντι του συμβολικού ποσού των 70 ευρώ ετησίως), με διάρκεια μίσθωσης τα 5 έτη και ενεργή τη δυνατότητα παράτασης, κατόπιν αιτήματος του συλλόγου.

Στη σχετική εισήγηση, τονίζεται ότι το ακίνητο χρήζει εργασιών συνολικού κόστους 52.500 ευρώ, σύμφωνα με τον από Μαΐου 2019 προϋπολογισμό τεχνικών εργασιών. Οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν ξεκινήσει τώρα τη διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών και εκτιμούν ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανακαίνισής του, με προοπτική σύντομα (πιθανόν από το φθινόπωρο) να χρησιμοποιείται ως χώρος φιλοξενίας ογκολογικών ασθενών, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα για εξετάσεις και θεραπευτικές αγωγές.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ