23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέο κρούσμα στο 1ο Νηπιαγωγείο. Αγοράκι 4 ετών θετικό στον κορονοϊό. Με καθυστέρηση 6 (!) ημερών το αποτέλεσμα από τον ΕΟΔΥ

Αγοράκι 4 ετών, του 1ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου, αφορά το θετικό κρούσμα κορονοϊού που καταχώρισε σήμερα στην Ευρυτανία ο ΕΟΔΥ.

Το απαράδεκτο είναι ότι το τεστ, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης, μετά το πρώτο κρούσμα στο ίδιο νηπιαγωγείο (σε κοριτσάκι 5,5 ετών), έγινε στις 16 Φεβρουαρίου και το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε μόλις σήμερα, Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, δηλαδή μετά από… έξι ημέρες.

Οι γονείς του παιδιού δεν γνώριζαν καν για την εξέλιξη αυτή. Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές του νόμου ενώ ολόκληρη η οικογένεια και οι επαφές του μικρού τέθηκαν από σήμερα σε υποχρεωτική κατ’ οίκον καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες.

Κλειστό το σχολείο αύριο

Ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, σε συνεννόηση με την αντιδήμαρχο Παιδείας κα Σοφία Ζαλοκώστα και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης, αποφάσισαν, για προληπτικούς λόγους, αύριο Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, το 1ο Δημοτικό και 1ο Νηπιαγωγείο να παραμείνουν κλειστά· προβλέπεται να γίνει απολύμανση στους χώρους της σχολικής μονάδας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ