16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Επιτακτική ανάγκη ο σεβασμός των αρχών καλής γειτονίας

Δύο ημέρες μετά τη συνάντηση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει νέο μήνυμα στην Τουρκία.

Κατά τη συνάντηση του με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου, Sophie Wilmès, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός την ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας και των αρχών καλής γειτονίας. Ως προς το Κυπριακό, τόνισε ότι τα όποια επόμενα βήματα προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση, μπορούν να συμφωνηθούν μόνον εντός του δεδομένου και δεσμευτικού πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, ενώ υπογράμμισε την απόλυτη ανάγκη η ΕΕ να είναι ενεργά παρούσα στην όλη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, η Διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

To άρθρο Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Επιτακτική ανάγκη ο σεβασμός των αρχών καλής γειτονίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ