28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέο ξεκίνημα με νέα ηγεσία για τον Κρητικό Σύλλογο της Βόρειας Επικράτειας

Η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε την ανασυγκρότηση του Κρητικού Συλλόγου της Βόρειας Επικράτειας, μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας.

Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, σύμφωνα με το αγγλόφωνο φύλλο της εφημερίδας της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος», ουσιαστικό ρόλο στην αναβίωση του Συλλόγου είχαν ο ομογενής δήμαρχος του Ντάργουιν, Κώστας Βατσκαλής και ο πρόεδρος Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βόρειας Αυστραλίας, Νικόλαος Πονήρης, με τη στήριξη της τοπικής οικογένειας Μαμουνή.

Ο Κρητικός Σύλλογος της Βόρειας Επικράτειας είχε περάσει σε μια πενταετή περίοδο αδράνειας, μετά την αποχώρηση του επί σειρά ετών προέδρου, Κώστα Χνάρη. Μετά από πρόσκληση των Κρητών της περιοχής, ο πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, Αντώνης Τσουρδαλάκης, πραγματοποίησε επίσημη πενθήμερη επίσκεψη στο Ντάργουιν όπου είχε σειρά συναντήσεων με τοπικούς παράγοντες προκειμένου να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση του Συλλόγου, με νέα άτομα που είχαν τη διάθεση να δραστηριοποιηθούν για την αναβίωση του.

Την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου, διοργανώθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Κρητικού Συλλόγου της Βόρειας Επικράτειας στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο του Ντάργουιν, όπου και έγινε η εκλογή της νέας Επιτροπής του Συλλόγου. Ειδικότερα,στη θέση του προέδρου  εκλέχθηκε ο Γεώργιος Μαμουνής, του αντιπροέδρου ο Μανώλης Κουρμούλη, του γραμματέα ο Αλέξανδρος Λαρέντζος, του βοηθού γραμματέα ο Χρίστος Μακρυγιαννάκης και του ταμεία η Ελευθερία Πετρακάκη.

Ακόμη, εκλέχθηκαν και οι Κωνσταντίνος Τερεράκης, Θωμάς Καλλονάς, Γιώργος Κουρμούλης, Νικόλαος Μακρυνάκης , Μαρία Κουρμούλη,  Σοφία Λεντάρη, Γιάννα Πατεράκη, Κατερίνα Τερεράκη και Πέτρος Παρουλάκης.

Επίσης, η γενική συνέλευση εξέλεξε ως επίτιμο πρόεδρο τον πρώην πρόεδρο Κώστα Χνάρη, ενώ έγινε αναφορά και στους πρώτους προέδρους του Συλλόγου, Πέτρο Παρουλάκη και Μαρία Πατεράκη για την προσφορά τους καθώς και στις οικογένειες Χνάρη, Πατεράκη, Χριστάκη και Τερεράκη.

Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Νέος Κόσμος, αγγλόφωνο φύλλο

Φωτογραφία: Νέος Κόσμος

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ