19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νίσυρος: Μία εβδομάδα αφιερωμένη στις ταινίες του Πιέρ Πάολο Παζολίνι

Με τη ταινία “ΜΑΜΑ ΡΟΜΑ” κι ένα αφιέρωμα στον Πιερ Πάολο Παζολίνι με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του, ξεκινούν τη Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. οι κινηματογραφικές προβολές που οργανώνει ο Δήμος Νισυρίων με τίτλο «Ηφαιστειάδα».

Οι προβολές της  «Ηφαιστειάδας», η οποία λειτουργεί εδώ και έξι χρόνια με υπεύθυνη της οργάνωσης την σκηνοθέτιδα, Ελένη Αλεξανδράκη και υποστήριξη του δήμου, πραγματοποιούνται από 18 έως 25 Αυγούστου, στο Παρατηρητήριο του Ηφαιστείου της Νισύρου στον Εμπορειό.

Οι ταινίες θα προβάλλονται στα Ιταλικά με Ελληνικούς Υπότιτλους.

Τη Παρασκευή  19 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία

ΑΚΑΤΟΝΕ (1961)

Το Σάββατο 20 Αυγούστου

ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ (1967) και

Τη Κυριακή 21 Αυγούστου

ΜΗΔΕΙΑ (1969)

Ο Πιερ Πάολο Παζολίνι (1922-1975) ήταν σκηνοθέτης, συγγραφέας, δημοσιογράφος και πάνω απ’ όλα ποιητής. Κομμουνιστής, ομοφυλόφιλος και χριστιανός, πολέμησε με όλους τους τρόπους όλα τα κατεστημένα, αριστερά και δεξιά, μέσα από τα γραπτά του και τις ταινίες του.

Με την αέναη δημιουργικότητά του εναντιώθηκε στον εφησυχασμό και μίλησε για όλες τις αποχρώσεις της ελευθερίας. Καταπιάνεται με τον νεορεαλισμό, με τους αρχαίους μύθους, με την φρίκη του φασισμού, με την αναγέννηση, με την αραβική λογοτεχνία, με την ιστορία του Χριστού.

Όντας ένας αληθινός ποιητής εκφράζει μια απελπισμένη αγάπη για την ζωή, για τους ανθρώπους, και τα μηνύματα του στις ταινίες του είναι συχνά αδιόρατα και πάντα αινιγματικά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ