29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ναβάλνι: Το Κρεμλίνο δε μπορεί να φιμώσει τους επικριτές του λέει η κόρη του

Η κόρη του φυλακισμένου Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε σήμερα ότι οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι ρωσικές αρχές να φιμώσουν την κριτική που ασκούν άνθρωποι όπως ο πατέρας της δεν θα έχουν αποτέλεσμα.

Παράλληλα πάντως εκφράζει την ανησυχία της για την «σύντομη κατρακύλα της δημοκρατίας στη χώρα μου».

Η 20χρονη Ντάρια Ναβάλναγια έκανε μια ασυνήθιστη εμφάνιση σε μια διαδικτυακή σύνοδο κορυφής για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπου έλαβε ένα βραβείο «ηθικής τόλμης» εξ ονόματος του πατέρα της, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών.

«Για όλα αυτά τα χρόνια, ο ίδιος έδειχνε τον κόσμο της εξουσίας, ο οποίος αδιάντροπα έκανε κατάχρηση αυτής της εξουσίας και πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, επειδή είμαστε η πλειοψηφία» δήλωσε η Ναβάλναγια, μιλώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Εμείς, οι πολίτες θα αποφασίσουμε ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα μας και για πόσο διάστημα».

Η 20χρονη Ντάρια Ναβάλνμια, μιλώντας στα αγγλικά χαρακτήρισε τον εαυτό της «ως περήφανη κόρη και ως Ρωσίδα πολίτης που ανησυχεί για τη γρήγορη κατρακύλα της δημοκρατίας στη χώρα μου».

Η Ναβάλναγια είπε ότι ο πατέρας της, της έγραψε από την φυλακή, ζητώντας της να παρευρεθεί στην τελετή βράβευσης που διοργανώθηκε από το UN Watch, που έχει την έδρα στην Γενεύη και να το αφιερώσει στους πολιτικούς κρατούμενους στη Ρωσία και τους συμμάχους τους στη Λευκορωσία, όπου ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο στέλνει επίσης τους αντιπάλους του στη φυλακή.

«Οι περισσότεροι από αυτούς (τους πολιτικούς κρατούμενους ) βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από εμένα, επειδή δεν είναι γνωστοί και διάσημοι. Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους ή ξεχασμένοι», είπε η Ναβάναγια επικαλούμενη τον πατέρα της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ναβάλνι: Το Κρεμλίνο δε μπορεί να φιμώσει τους επικριτές του λέει η κόρη του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ