16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Να αναρρώσω πλήρως και μετά στόχος μου είναι το Κ2”. Πώς εξελίσσεται η προσπάθεια του Φώτη Θεοχάρη στο Πακιστάν

Προβλήματα με την υγεία του αντιμετώπισε, πιθανόν λόγω του υψομέτρου, ο Φώτης Θεοχάρης, αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου που βρίσκεται στο Πακιστάν με στόχο την ανάβαση στα βουνά Broak Peak & K2. Πλέον, ο 30χρονος με καταγωγή από τη Βίνιανη Ευρυτανίας ορειβάρης, αναρρώνει και οργανώνει το πλάνο της ανάβασης.

Στο ημερολόγιό του γράφει, για τις προηγούμενες ημέρες:

K2 & Broad Peak Expedition

30η (13/7) – 31η (14/7) – 32η(15/7) – 33η (16/7) μέρα

“30η μέρα – K2 BC – Rest day

Ξύπνησα υπό τον ήχο της πτώσης του χιονιού στο αντίσκηνο μου. Σύντομα σηκώθηκα και πήγα στην τραπεζαρία για πρωινό. Σήμερα είχαμε briefing για το πώς ο καθένας θα κινηθεί στο βουνό ( Broad Peak). Το πλάνο μου κινηθώ κατευθείαν στο camp 2 τις επόμενες ημέρες. Μαζί μου θα είναι και ο βασταζος υψομέτρου ο Akbar που θα με βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου, χάρη στους βασταζους και την fixing team, είναι πιο πιθανό να γίνει η κορυφή. Το βράδυ είχαμε διάφορες συζητήσεις περί στυλ αναβάσεων κλπ.

31η μέρα – K2 BC – Rest day

Το βράδυ είχα ανήσυχο ύπνο. Ξύπνησα το πρωί με τα χείλη μου να είναι κολλημένα, έχουν καεί από τον ήλιο γιατί βάζω μόνο lip balm χωρίς αντηλιακή προστασία… πήρα το πρωινό μου. Σήμερα ο καιρός είναι καλύτερος με μερική ηλιοφάνεια αλλά με αρκετό αέρα.

32η μέρα – K2 bc Rest Day (nightmare)

Δεν μπορούσα να σηκωθώ, τάση για εμετό, ζάλη και εξαιρετική αδυναμία. Δεν έφαγα πρωινό. Μεσημέρι έφαγα μια χούφτα ρύζι και ένα μικρό ψωμί- πιτακι. Το απόγευμα έπινα νερό για να μην αφυδατωθεί ο οργανισμός μου. Μάλλον η ασθένεια υψόμετρου με χτύπησε με χρονοκαθυστερηση. Έλιωσα όλη μέρα στην σκηνή σαν να είχα hangover από κακό μεθύσι…

33η μέρα – K2 BC

Υποτίθεται ότι σήμερα θα ξεκινούσα για το Camp 2 Broad Peak, νιώθω καλύτερα αλλά όχι για summit push. Είμαι μόνος μου στο Basecamp της εταιρείας μας. Όλοι έφυγαν για summit push. Το πρωί έφαγα μια ομελέτα και ψωμί. Η θέληση μου είναι τόση δυνατή αλλά η προστασία της υγείας μου πιο σημαντικη. Θα παραμείνω στο BC K2. Να αναρρώσω πλήρως και μετά στόχος μου είναι το Κ2. Συζητήσαμε με τον manager και μου είπε ότι το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να προσπαθήσω το Broad Peak μετά το Κ2. Μπορεί να νιώθω στεναχωρημένος αλλά είμαι εδώ και συνεχίζουμε!!”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ