24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη”. Απεργιακή συγκέντρωση και στο Καρπενήσι (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Το Καρπενήσι συμμετείχε, μαζί με δεκάδες πόλεις ανά την επικράτεια, στις σημερινές (10/6) κινητοποιήσεις ενάντια στο «αντεργατικό» -όπως το χαρακτηρίζουν φορείς και σωματεία- νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που έρχεται προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα.

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης, 10 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας Καρπενησίου, παρουσία εκπροσώπων σωματείων εργαζομένων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, κομμάτων κ.α., με τους ομιλητές να διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που, όπως σημείωσαν, πλήττει βασικά εργασιακά δικαιώματα -όπως το 8ωρο, το δικαίωμα στην απεργία κ.α.

Την 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία είχαν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλώντας σε κατά τόπους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια, προκειμένου να υπερασπιστούν τα εργασιακά κεκτημένα.

Το νομοσχέδιο «μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.», σημειώνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

«Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία», αναφέρεται σε αντίστοιχη ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ