29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νικητής στον 1ο Μαραθώνιο Υμηττού ο Ελευθερίου, που διάγει την καλύτερη περίοδό του στο ορεινό τρέξιμο

Με μεγάλη επιτυχία και δεκάδες συμμετοχές διεξήχθη ο 1ος Υμηττός Μarathon, την περασμένη Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021.

Πήραν εκκίνηση συνολικά 74 αθλητές και αθλήτριες (τερμάτισαν 66), που έτρεξαν συνολικά 46 χιλιόμετρα σε μονοπάτια και χωματόδρομους του νότιου Υμηττού, σε μια κατά γενική ομολογία όμορφη αλλά και απαιτητική (θετική υψομετρική 2200μ.*) διαδρομή, με θέα στην Αθήνα.

Πρωταγωνιστής του μαραθωνίου ήταν ο «δικός μας» Δημήτρης Ελευθερίου: ο Μεγαλοχωρίτης αθλητής πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 4,5 ώρες (4:31:06) και αναδείχθηκε νικητής με χαρακτηριστική άνεση -μία και πλέον ώρα αργότερα έφθασε ο 2ος δρομέας (δείτε εδώ τα αποτελέσματα).

Ο 36χρονος αθλητής της Dynafit διάγει, ίσως, την καλύτερη περίοδο της αγωνιστικής του καριέρας, διακρινόμενος με θαυμαστή συνέπεια σε όσες διοργανώσεις αποφασίζει να λάβει μέρος. Τα πολλά χιλιόμετρα (άνω των 40-45) του ταιριάζουν καλύτερα, αφού έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και αντοχές του· δεν είναι λίγες οι φορές όπου στο πρώτο μισό αγώνων βρισκόταν εκτός 6άδας, ωστόσο σταδιακά και όσο πλησίαζε προς το τέλος άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και εν τέλει βρισκόταν στο βάθρο των νικητών.

Από τον Μάιο του 2021 μέχρι σήμερα, ο Ελευθερίου έχει, μεταξύ άλλων, κερδίσει σε αγώνα 55χλμ στην Ιταλία, στο Faethon Olympus Marathon (44χλμ), στο Lost Trail (57χλμ) κ.α.

*Η θετική υψομετρική διαφορά προκύπτει από το συνολικό άθροισμα των επιμέρους υψομετρικών διαφορών που ανεβαίνει ένας αθλητής σε μία διαδρομή· αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη παράμετρο για την αξιολόγηση της δυσκολίας ενός αγώνα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ