23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νοσοκομείο Ρίου: Επιτυχημένη η πρώτη επέμβαση επιδιόρθωσης μιτροειδούς βαλβίδας

Για πρώτη φορά, καρδιοχειρουργική επέμβαση επιδιόρθωσης Μιτροειδούς Βαλβίδας έλαβε Χώρα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Η επέμβαση έγινε σε ασθενή 65 ετών, ο οποίος  προσήλθε στο Νοσοκομείο συμπτωματικός, και διαγνώστηκε με σοβαρή ανεπάρκεια της Μιτροειδούς βαλβίδας, σε έδαφος σοβαρής πρόπτωσης της οπίσθιας γλωχίνας. “Ο ασθενής xειρουργήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία, επιβεβαιούμενη από περιεγχειρητικό διοισοφάγειο υπερηχοκαρδιογραφικό έλεγχο. Αποδιασωληνώθηκε την ίδια ημέρα, κινητοποιήθηκε και σήμερα βρίσκεται σε άριστη μετεγχειρητική κατάσταση στην Καρδιοχειρουργική ΜΕΘ”, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητή του Πανεπιστημιακού  Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Δημητρίου Μπάκου.

Η επέμβαση επιδιόρθωσης Μιτροειδούς Βαλβίδας έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρηθεί η φυσική βαλβίδα του ασθενούς και να μην αντικατασταθεί με ζωική ή μηχανική πρόσθεση, ενώ μεγάλα είναι τα οφέλη για τον ασθενή και από αιμοδυναμικής πλευράς, αλλά και από φαρμακευτικής αγωγής – αφού δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω φαρμάκων μετά την επέμβαση.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ