24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νοσοκομείο Σάμου: Παραδόθηκε σε χρήση η νέα ανακαινισμένη Μαιευτική και γυναικολογική κλινική

Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Σάμου από τη διοικήτρια Αφροδίτη Αγγέλη και τον διευθυντή της Μαιευτικής Νίκο Ασημίνα.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος ενώ παρέστησαν οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης α και β βαθμού και των σωμάτων ασφαλείας.Αμέσως μετά τα εγκαίνια η διοικήτρια κ. Αγγέλη έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου της στον ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της.Ξεκίνησε την αναφορά της με τα προβλήματα που είχαν προκύψει λόγω των αυξημένων εξόδων την περίοδο του Κορωναιού που δεν είχαν προϋπολογιστεί με αποτέλεσμα ΤΟΝ Μαίο του 2022 που ανέλαβε να υπάρχουν άδειοι ΚΑΕ. Ωστόσο δήλωσε ότι εξασφάλισε 600.000 ευρώ για αγορά φαρμάκων και 550.000 ευρώ για υγειονομικό υλικό και υπηρεσίες. Με εξορθολογισμό όπως τόνισε, σε έσοδα και έξοδα υπήρξε πλεόνασμα 70.000 ευρώ τα οποία δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση της κλινικής που εγκαινιάστηκε. Επίσης η διοίκηση από τον τακτικό προϋπολογισμό θα διαθέσει 70.000 ευρώ συν άλλες 10 χιλιάδες για το σύστημα της ψύξης στα χειρουργεία και 250.000 για την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στη μονάδα του τεχνητού νεφρού .Επίσης η διοικήτρια του Νοσοκομείου αναφέρθηκε στην πίστωση 1,4 εκ ευρώ στη 2η ΔΥΠΕ από το Υπουργείο Υγείας για την ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών . Ήδη γνωστοποίησε ότι έχει ξεκινήσει η μελέτη για τη δημιουργία των πρότυπων ΤΕΠ( Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) που προβλέπει επίσης να μεταφερθεί από τα εξωτερικά ιατρεία το τμήμα των χημειοθεραπειών και ημερήσιας νοσηλείας. Για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου είπε ότι είναι ένα έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Β, Αιγαίου και ειδικότερα τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Πανουράκη και την μηχανικό Στέλλα Γρύλου που ετοιμάζει την μελέτη για να μετατραπεί το κτίριο σε “πράσινο” με νέα κουφώματα, ενεργειακά πάνελ κλπ.Τέλος ευχαριστίες απεύθυνε στους προϊσταμένους των κλινικών και των τμημάτων του νοσοκομείου αλλά και προς το σύνολο του προσωπικού που παρά τις αντίξοες συνθήκες κράτησαν όρθιο το Νοσοκομείο σε δύσκολες συνθήκες και τόνισε πως το συνολικό έργο που έχει προγραμματιστεί για το Νοσοκομείο της Σάμου θα αλλάξει την όψη του αλλά και τις παροχές του προς όφελος των νησιωτών που εξυπηρετούνται από αυτό ως μοναδική δομή δευτεροβάθμιας παροχής υγείας.

Εξάλλου ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου σε ανακοίνωση του έκανε λόγο για προεκλογική fiesta από την πλευρά της διοίκησης και ζήτησε από την διοικήτρια να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ