24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ντενίζ Δημάκη: “Πολλές φορές είναι ουτοπία η φυγή στα μεγάλα αστικά κέντρα – Προτρέπω τα νέα παιδιά να ονειρευτούν εδώ”

Η πρωταθλήτρια στίβου και τριάθλου Ντενίζ Δημάκη τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το Καρπενήσι και την Ευρυτανία, και με αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φροντίζει συνεχώς να το υπενθυμίζει.

Η σχέση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, που αγωνίστηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 στο Πεκίνο (κορυφαία στιγμή της καριέρας της), με τον τόπο μας… κρατάει χρόνια, όπως η ίδια είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της στα Ευρυτανικά Νέα: «Το Καρπενήσι, η Ευρυτανία είναι για μένα πια πατρίδα. Στο Καρπενήσι ξεκίνησα να έρχομαι από το 1990 μαζί τον τώρα πια σύζυγο μου παλαιό πρωταθλητή Μαραθωνίου Χρήστο Βαξεβάνη για προετοιμασίες. Πάντα επέστρεφα άλλος άνθρωπος! Η Ευρυτανία μου γεμίζει τις μπαταρίες μου, αλλάζει την ψυχολογία μου. Η ομορφιά των ευρυτανικών βουνών δεν συγκρίνεται με κανένα μέρος στον κόσμο, ο άνεμος που πνέει εδώ είναι ιδανικός για αθλητές, για παιδιά, για όλους!», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για τους λόγους αυτούς, πρόσθετε, «μετά το 2006 συνειδητοποιήσαμε μαζί με τον σύζυγο μου ότι πρέπει να έχουμε ένα σταθερό σημείο αναφοράς, να έχουμε το σπίτι μας στο Καρπενήσι και γιατί όχι κάποια στιγμή να είμαστε μόνιμοι κάτοικοι! Κάναμε το όνειρο μας πραγματικότητα και από τότε ο αγαπημένος μας τόπος, ο παράδεισος μας είναι το Καρπενήσι!».

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου-ΓΕΛ Καρπενησίου, η 45χρονη αθλήτρια έγραψε στο Instagram: «Καρπενήσι! Το Γυμνάσιο- Λύκειο της πόλης μας και η αθλητική του εγκατάσταση! Έχετε δει σε πολλά δημόσια σχολεία της Ελλάδος ή της Αθήνας κάτι παρόμοιο; Εγώ δεν θεωρώ το Καρπενήσι απλά περιφέρεια. Θεωρώ ότι είναι πόλη πρότυπο σε πολλά πράγματα. Προτρέπω τα νέα παιδιά της πόλης να σχεδιάσουν εδώ, να ονειρευτούν εδώ, να πετύχουν και κατακτήσουν πράγματα εδώ! Πολλές φορές είναι ουτοπία το αντίθετο και η φυγή στα μεγάλα αστικά κέντρα. Καλημέρα!».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ