20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ν. Ανδρουλάκης για Εύα Καϊλή: «Δούρειος ίππος» της ΝΔ – Για πολιτικούς λόγους η απόφαση της διαγραφής της

Το σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου με εμπλεκόμενη την ευρωβουλευτή του Εύα Καϊλή προκάλεσε την έντονη και άμεση αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε εντολή και διαγράφηκε από το κόμμα, ενώ ανάλογη ήταν και η απόφαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον Antenna έκανε λόγο για μηδενική ανοχή σε θέματα διαφθοράς και χαρακτήρισε Εύα Καϊλή «δούρειο ίππο» της Ν.Δ. Τόνισε επίσης ότι η στάση της κ. Καϊλή μετά την καταγγελία του στον Άρειο Πάγο για τις σε βάρος του παρακολουθήσεις με το predator, την είχε θέσει εκτός ΠΑΣΟΚ και οι χθεσινές αποκαλύψεις ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η απόφαση της διαγραφής της Εύας Καϊλή έγινε για πολιτικούς λόγους, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. Όπως είπε, ήδη με τις τελευταίες διαφοροποιήσεις της είχε ενημερώσει την επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ότι η Εύα Καϊλή δεν θα είναι ξανά στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και ότι μετά τις χθεσινές εξελίξεις το ποτήρι ξεχείλισε.  Όπως είπε Νίκος Ανδρουλάκης, η Εύα Καϊλή προσπαθούσε να υποβαθμίσει το θέμα της παρακολούθησης του να μην συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ψήφισε εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και λειτουργούσε ως βραχίονας της Νέας Δημοκρατίας. Όπως σημείωσε, δεν είμαι δικαστήριο πήρα την απόφαση για πολιτικούς λόγους και εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι αρχικά προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα της παρακολούθησης του και τώρα επιχειρεί να το εργαλειοποιήσει. Μίλησε ακόμα για θράσος του συστήματος Μητσοτάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, που μίλησε το πρωί στο Open, χαρακτήρισε σοβαρή την υπόθεση και σημείωσε ότι οφείλουμε να περιμένουμε τις ανακοινώσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Για θλιβερή υπόθεση μίλησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος σε ανάρτησή του αναφέρει ότι η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και η ευρωομάδα της Αριστεράς είχαν καταγγείλει έγκαιρα το θέμα και για το Κατάρ και για την πρωτοφανή δήλωση και στάση της Εύας Καϊλή.

Το ΚΚΕ σχολίασε ότι οι έρευνες για διαφθορά σε στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου φέρνουν στο προσκήνιο τους δεσμούς αίματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ –  Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος, που μίλησε το πρωί στο ΣΚΑΪ, κάλεσε την Εύα Καϊλή να παραδώσει την έδρα της στην παράταξη.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ