18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ξάνθη: Ομιλία για τους Τρεις Ιεράρχες

Την ημέρα του εορτασμού των «Αγίων Τριών Ιεραρχών» τιμούν την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου και φιλοξενούν την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων κ. Άννα Αγγελοπούλου σε μια διάλεξη, προς όλους τους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο.

Τίτλος της εκδήλωσης: «Ατενίζοντας τους Τρεις Ιεράρχες από τον 21ο αιώνα: εικόνες και όψεις από το βίο και το έργο τους μέσα από τον καθρέπτη της σύγχρονης εποχής».

Τιμούμε την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών γιατί δεν υπήρξαν μόνο Πατέρες της εκκλησίας, αλλά υπηρέτησαν και τα γράμματα, τονίζοντας την μεγάλη σημασία που έχουν οι σπουδές και η μόρφωση για τους ανθρώπους.

Η Άννα Αγγελοπούλου είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ιστορία Νεοτέρων Χρόνων και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία.

Τα ιδιαίτερα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην ιστορία των Σλαβικών Λαών των Βαλκανίων, τη γένεση των βαλκανικών εθνικισμών καθώς και την ιστορία της εκπαίδευσης.
Έχει σειρά δημοσιεύσεων και συμμετοχών σε ιστορικά συνέδρια με την παραπάνω θεματική, καθώς και δημοσιεύσεις σχετικά με την εκπαίδευση και τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων.
Την περίοδο 2013-2018 διετέλεσε Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ξάνθης και από το 2018 υπηρετεί ως Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Info
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη και η είσοδος, λόγω της πανδημίας, θα επιτραπεί μόνον με την επίδειξη ισχύοντος πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νοσήσεως και μόνον σε όσους θα έχουν κλείσει θέση μέσω της Γραμματείας του Ιδρύματος στο τηλέφωνο 2541029282 πρωινές ώρες 09.00-14.00.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ