26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ξανά θεματική Αντιπεριφερειάρχης η Κατερίνα Καλαντζή. Η απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός – Οι αρμοδιότητες

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επιβεβαιώθηκαν απολύτως οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα στη στήλη “Καρφώματα”, για την Περιφερειακή Σύμβουλο Ευρυτανίας Κατερίνα Καλαντζή, η οποία αναλαμβάνει και πάλι καθήκοντα ως θεματική αντιπεριφερειάρχης μετά τη νέα απόφαση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Φάνη Σπανού.

Η ανακοίνωση του περιφερειάρχη αναφέρει: “Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και μετά την οικειοθελή παραίτηση του Ηλία Κυρμανίδη από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, το διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τροποποιείται ως εξής:
• Αντιπεριφερειάρχης Δασικής πολιτικής, Κτηνοτροφίας, Χωρικού σχεδιασμού και Προστατευόμενων περιοχών ορίζεται η Κατερίνα Καλαντζή, η οποία αναλαμβάνει και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

• Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος (άμισθος) για θέματα Περιβάλλοντος ορίζεται ο Ηλίας Κυρμανίδης”.

Όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, “…τον Νοέμβριο του 2021, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, είχε εκδώσει απόφαση ορισμού χωρικών – θεματικών Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων Συμβούλων, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Καλαντζή αναλάμβανε Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής – Δασικής Πολιτικής & Κτηνοτροφίας, θέση έμμισθη. Έναν χρόνο αργότερα, ξανά με απόφαση Σπανού, το διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας τροποποιήθηκε, με την Κ. Καλαντζή να ορίζεται άμισθη Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Ορεινής – Δασικής Πολιτικής & Κτηνοτροφίας”.

Σημαντικές αρμοδιότητες

Με τη νέα απόφαση του περιφερειάρχη η κα. Καλαντζή ορίστηκε και πάλι θεματική αντιπεριφερειάρχης μέχρι τέλος του έτους. Η θέση αυτή είναι σημαντική αν αναλογιστεί κανείς τις αρμοδιότητες που καλείται να διαχειριστεί και ως νέα Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.
Μια σειρά από ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, απασχολούν τους Ευρυτάνες, όπως η ενεργειακή κρίση και το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών, που προκαλούν συνθήκες ασφυξίας στους ντόπιους κτηνοτρόφους και απειλούν τη βιωσιμότητα του επαγγέλματος.
Επίσης, στην ατζέντα της αντιπεριφερειάρχη υπάρχουν και άλλα σημαντικά θέματα, όπως οι αδειοδοτήσεις αιολικών και φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στην Ευρυτανία, οι Δασικοί Χάρτες, οι επιθέσεις λύκων και οι αποζημιώσεις των απωλειών σε ζωικό κεφάλαιο, η προώθηση του αγροτουρισμού και των τοπικών προϊόντων κ.α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ