29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ξεκίνησε στον Βόλο το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, με τη συμμετοχή των Δήμων Καρπενησίου & Αγράφων – Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ

Ξεκίνησε στον Βόλο το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, που διεξάγεται από τη Δευτέρα 21 έως την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου με κεντρικό θέμα: «Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, Καλύτερη Ελλάδα Σύγχρονοι, Ψηφιακοί, «Πράσινοι» Δήμοι: Στην υπηρεσία των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».

Συμμετέχουν οι Δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης, θα τοποθετηθεί σήμερα το απόγευμα.

Ζωντανή εικόνα από τις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Ειδικότερα τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου είναι:

Η πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε. για το νέο σύστημα κατανομής των Κ.Α.Π. στους Δήμους

Διοικητική Μεταρρύθμιση – Ισχυροί Δήμοι

Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Η Ενεργειακή Αυτονομία των Δήμων την επόμενη μέρα

Χρηματοδοτικά εργαλεία Δήμων

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα γίνουν και παράλληλες συζητήσεις με τις εξής θεματικές: Η Συμμετοχή της Τ.Α. στην Παιδική Προστασία & στην Διασφάλιση της Ισότητας των Φύλων, Διαχείριση Απορριμμάτων – Κυκλική Οικονομία, Επιμόρφωση – Τεχνική Υποστήριξη Δήμων, Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της Πολιτικής Προστασίας, Παρουσίαση Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως εξαιρετικής σημασίας χαρακτήρισε το φετινό ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, καθώς πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη για την Αυτοδιοίκηση συγκυρία, με ανοιχτά πολλά φλέγοντα ζητήματα αλλά και ενόψει των αναπτυξιακών προγραμμάτων που είναι σε εξέλιξη, ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Θα είναι ένα συνέδριο στο οποίο θέλουμε να ακουστούν οι απόψεις των αυτοδιοικητικών. Θέλουμε να καθίσουμε και να συζητήσουμε για θέματα τα οποία είναι φλέγοντα, αλλά και για όλα αυτά που έχουμε μπροστά μας: Τα αναπτυξιακά προγράμματα, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και την πορεία του, μέχρι το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» και τα προβλήματα που προκύπτουν, αλλά και το θέμα των ΚΑΠ, το θέμα των αρμοδιοτήτων, της καταστατικής θέσης των αιρετών. Θέματα για τα οποία απασχολούν έντονα την Αυτοδιοίκηση και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις – δεσμεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, που θα παραβρεθούν στο συνέδριο», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου. «Το ζητούμενο ωστόσο», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «είναι να δούμε τι κάνουμε ως ΚΕΔΕ, καθώς υπάρχουν ζητήματα που έχουν προχωρήσει και άλλα που δεν έχουμε απαντήσεις για την επίλυσή τους».

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ