26 Σεπτεμβρίου 2021

Ξεπέρασαν τις 100 οι συμμετοχές παιδιών για το μπασκετικό καμπ της Περιφέρειας στο Καρπενήσι, με τον Νίκο Οικονόμου

Την ευκαιρία να γνωρίσουν μυστικά του μπάσκετ θα έχουν παιδιά ηλικίας 6-16 ετών στο Καρπενήσι και συνολικά επτά πόλεις της Στερεάς, μέσω δράσης που διοργανώνει η Περιφέρεια με προσκεκλημένο τον Νίκο Οικονόμου, παλιά δόξα του αθλήματος. Η αρχή θα γίνει από την ευρυτανική πρωτεύουσα, το διάστημα 28 Ιουνίου – 3 Ιουλίου. Ήδη, το ενδιαφέρον καταγράφεται έντονο, με τις συμμετοχές παιδιών να αγγίζουν, πλέον, τις 110.

Ο Ν. Οικονόμου, των 109 συμμετοχών με τη φανέλα της Εθνικής, θα έρθει στο Καρπενήσι μαζί με το τεχνικό του επιτελείο (πέντε προπονητές και ένας γυμναστής, καθένας με πλούσιο βιογραφικό και παιδαγωγική ικανότητα) για να μάθουν στα παιδιά βασικές τεχνικές του αθλήματος. Παράλληλα, θα φέρουν τους μικρούς συμμετέχοντες σε επαφή με καταξιωμένους αθλητές και προσωπικότητες, που θα συμμετάσχουν στα καμπ.

«Βασικός στόχος της αθλητικής διοργάνωσης είναι η αναζωογόνηση του αθλητισμού, μετά την πολύμηνη καραντίνα και τους περιορισμούς λόγω covid-19, οι οποίοι στέρησαν από τα παιδιά την άθληση, την κοινωνικοποίηση και τη σωματική τους ανάπτυξη», σημειώνει η ΠΣΤΕ.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε επτά διαφορετικά γήπεδα, τα οποία παραχωρούν οι συνεργαζόμενοι Δήμοι, στις ακόλουθες ημερομηνίες: Καρπενήσι (28 Ιουνίου – 3 Ιουλίου), Λαμία (5 Ιουλίου – 10 Ιουλίου), Άμφισσα (12 Ιουλίου – 17 Ιουλίου), Λιβαδειά (19 Ιουλίου – 24 Ιουλίου), Σχηματάρι & Θήβα (26 Ιουλίου – 31 Ιουλίου), Χαλκίδα (2 Αυγούστου – 7 Αυγούστου) Ώρες διεξαγωγής: 9:30-13:30 (πρωϊνό γκρουπ) & 17:00-21:00 (απογευματινό γκρουπ).

Στο Καρπενήσι, το καμπ θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο www.pste.gov.gr (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Για περισσότερες πληροφορίες δίνεται το τηλέφωνο 2221353493.

Οι δηλώσεις

Με αφορμή τη διεξαγωγή των καμπ, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, δήλωσε: «Μετά από πολλούς μήνες αναγκαστικής αποχής από τον αθλητισμό, επανερχόμαστε δυνατά με μια ξεχωριστή δράση για παιδιά, στο άθλημα που έχει φέρει ίσως τις περισσότερες συγκινήσεις στην πατρίδα μας! Επιστρατεύουμε τον Νίκο Οικονόμου για να γνωρίσουν τα παιδιά μας το μπάσκετ και κυρίως για να τα φέρουμε πίσω στα γήπεδα. Μακριά από τις οθόνες κινητών και υπολογιστών, αλλά και από τις κάθε είδους… κακοτοπιές. Πάμε να χαρούμε το παιχνίδι ζωντανά και όχι online! Φέτος το μπάσκετ θα παιχτεί… στην Περιφέρεια!».

Ο Νίκος Οικονόμου ανέφερε: «Είναι μία διοργάνωση για τους μικρούς ήρωες. Η πανδημία απομόνωσε τα παιδιά στο σπίτι τους για πολύ μεγάλο διάστημα. Μεγαλύτερο από ότι υπολόγιζε ο καθένας μας. Οι συνθήκες της καραντίνας ήταν πρωτόγνωρες και για τους γονείς, αλλά και για τα παιδιά. Δεν μπορούσαν να πάνε στο γήπεδο, στο σχολείο, δεν μπορούσαν να συναντηθούν με τους φίλους τους. Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας να διοργανώσει basketball camp σε κάθε περιοχή της, θα φέρει πάλι τα παιδιά στον χώρο του αθλητισμού, σε γήπεδα που έχουν κατασκευαστεί ακριβώς, για να μπορούν να γυμνάζονται οργανωμένα και με ασφάλεια. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη και την ομάδα του, για αυτό! Το μπάσκετ είναι το άθλημα που μαζί με τους συνεργάτες μου, μπορούμε να τους το μάθουμε πολύ καλά. Στόχος μας είναι να περάσουν αξέχαστα και να γυρίσουν πίσω στον αθλητικό κόσμο, που τον χρειάζονται για να αναπτυχθούν σωστά. Το αξίζουν!».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού, κ. Κώστας Γαλάνης σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Ο Μαθητικός και Κοινωνικός Αθλητισμός αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Για αυτό, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε τα basketball camps με τον Νίκο Οικονόμου και επώνυμους προπονητές – συνεργάτες. Έτσι,  συντελούμε στην ολική επαναφορά των μαθητών στην καθημερινότητα, μετά από μία πολύ δύσκολη εκπαιδευτικά χρονιά χωρίς την διά ζώσης εκπαίδευση και τηρώντας τους περιορισμούς λόγω covid-19 (…)».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ