16 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ογδόντα (80) χρόνια από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου των Κορυσχάδων – Την Κυριακή 26/5 οι επετειακές εκδηλώσεις, το πρόγραμμα

Το πρωί της Κυριακής (26/5) η εκδήλωση για την 80η επέτειο από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες

Η Ευρυτανία που αποτέλεσε το λίκνο της Εθνικής Αντίστασης (1941-44) και έβαλε τα θεμέλια του αγώνα κατά των κατακτητών και της συγκρότησης μιας ανεξάρτητης Ελλάδας, πραγματοποιεί κάθε χρόνο επετειακές εκδηλώσεις σε Κορυσχάδες και Παλαιά Βίνιανη. Οι φετινοί εορτασμοί έχουν προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή 26 Μαΐου 2024.

Ήταν τέτοιες μέρες πριν από 80 χρόνια, στα τέλη του Μάη του ’44, όταν υπό τους ήχους της μπάντας της 15ης μεραρχίας του ΕΛΑΣ που έπαιζε τον Εθνικό Ύμνο, ολοκλήρωνε τις εργασίες της στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, η πρώτη και μοναδική σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου, που είχε συγκροτηθεί μέσα από μια ιδιότυπη εκλογική διαδικασία και με πρωτοβουλία της νεοσύστατης ΠΕΕΑ (Κυβέρνηση του Βουνού), που είχε ιδρυθεί δύο μήνες πριν στη Βίνιανη.

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 11:00 το πρωί, στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός των 80 χρόνων από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου (14-27 Μαΐου 1944).

Ομιλητής της εκδήλωσης που έχει ως τίτλο “Αντάρτης-Κλέφτης-Παλληκάρι, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Πολυτεχνείο: Η συλλογική μνήμη ως εγερτήριο σάλπισμα” θα είναι ο καθηγητής Δημόσιας Ιστορίας κ. Θεοχάρης Αθανασιάδης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ