24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οικογένεια ιερέα ενορίας του Καρπενησίου, μεταξύ των 7 νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Ευρυτανία

Συνολικά επτά (7) είναι τα νέα κρούσματα τα οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη (11/11) ο ΕΟΔΥ για την Ευρυτανία. Και τα επτά κρούσματα εντοπίζονται στο Καρπενήσι και αφορούν, μεταξύ άλλων, και μια οικογένεια ιερέα, ενορίας στην ευρυτανική πρωτεύουσα, για τον οποίον έχει δοθεί εντολή να παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ η ιχνηλάτηση των επαφών του συνεχίζεται.

Κρούσματα αφορούν, επίσης, μία 20χρονη κοπέλα, και δύο υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, ενώ θετικός βρέθηκε και ο γιος της μίας εκ των δύο υπαλλήλων. Επίσης, ο δήμος Καρπενησίου αποφάσισε να κλείσει τη Μαθητική Εστία καθώς εμφανίστηκε κρούσμα σε εργαζόμενη, ενώ πραγματοποιείται -όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο- ιχνηλάτηση σε όλους τους εργαζομένους.

Εν αναμονή δεκάδων τεστ

Ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες έχει πραγματοποιήσει δεκάδες τεστ ώστε να διαπιστωθούν τα επίπεδα διασποράς του ιού στην Ευρυτανία. Από τα νέα κρούσματα, σε καραντίνα βρίσκονται τουλάχιστον 25 άτομα, ενώ σήμερα, Πέμπτη 12/11, αναμένονται τα αποτελέσματα για περισσότερα από 120 τεστ κυρίως από την περιοχή της Ποταμιάς, υπηρεσίες του νομού Ευρυτανίας που έχουν την έδρα τους στο Καρπενήσι και διάφορα άλλα τεστ ιδιωτών.

Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, η θέση της Ευρυτανίας στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας έχει επιδεινωθεί σημαντικά το τελευταίο 10ήμερο. Ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει για την περιοχή μας συνολικά 33 κρούσματα από τις 2 έως τις 11 Νοεμβρίου. Ρεκόρ αποτέλεσαν τα 14 κρούσματα της Τρίτης 10/11. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Ε.Ν., ο αριθμός των τεστ που έχουν προκύψει θετικά είναι μεγαλύτερος και αναμένεται να ενσωματωθεί στα επίσημα στοιχεία σταδιακά. Η Ευρυτανία έχει πλέον αναλογία 130 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, ψηλότερα, πλέον, και από περιφερειακές ενότητες όπως η Αττική ή η Καστοριά (δείτε εδώ περισσότερα)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ