18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι Έφεδροι Αξιωματικοί της Ευρυτανίας, με αφορμή την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων

Μήνυμα των Εφέδρων Αξιωματικών με αφορμή την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε μήνυμα που απέστειλε με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ευρυτανίας αναφέρει τα εξής:

“Πριν 1396 χρόνια, το 626 μ.Χ. δηλαδή, ετέθη στο στόχαστρο επίβουλων εχθρών η καρδιά της αυτοκρατορίας, το κέντρο του Ελληνισμού, η Βασιλεύουσα πόλις του Κωνσταντίνου. Ο εχθρικός λαός των Αβάρων, περικύκλωσε την Κωνσταντινούπολη εκμεταλλευόμενος την απουσία του αυτοκράτορος Ηρακλείου ο οποίος με το μεγαλύτερο τμήμα του στρατού του πολεμούσα στα ανατολικά σύνορα του κράτους, υπερασπίζοντάς το από τους Πέρσες.

Η παράδοσή μας θέλει, την Πόλη να διασώζεται με την μεσιτεία της Παναγίας μας, την εικόνα της οποίας περιέτρεχε στα τείχη της πόλης ο Πατριάρχης Σέργιος, ενδυναμώνοντας και εμψυχώνοντας τους υπερασπιστές της Πόλης. Έκτοτε, η Παναγιά μας, η Παναγιά του Ακαθιστου Ύμνου, κατέστη η Υπέρμαχος Στρατηγός μας, η αρχηγός και προστάτιδα του Στρατού μας, των υπερασπιστών της πατρίδας μας.

Ο στρατός αυτός δεν αποτελείται από απρόσωπους μισθοφόρους αλλά αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του ελληνικού λαού, αίμα από το αίμα του, τον Στρατό αυτό απαρτίζουν τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, οι γιοι μας και οι κόρες μας, οι πατεράδες μας και η μανάδες μας! Και τον Στρατό μας εκτός από την πολεμική του ετοιμότητα, ενδυναμώνουν οι ευχές όλων μας αλλά πάνω από όλα η σιγουριά της Προστασίας της απροσμάχητης Υπερμάχου Στρατηγού, την οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας τίμησαν και φέτος στην εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στις 21.11.2022. Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ευρυτανίας.

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Χαλκιάς

Ο Γ.Γ.

Ιωάννης Δημητρίου”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ