Ζητούν ιερέα στην Ανιάδα, για τη Θεία Λειτουργία ανήμερα της Παναγίας

Ζητούν ιερέα στην Ανιάδα, για τη Θεία Λειτουργία ανήμερα της Παναγίας

“Ακατανόητη και εξοργιστική η απόφαση της Μητρόπολης Ευρυτανίας

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ανιάδας μετά την απόφαση της Μητρόπολης Καρπενησίου, να μην διατεθεί ιερέας για την καθιερωμένη Θεία λειτουργία ανήμερα της Παναγιάς στο ομώνυμο εκκλησάκι του χωριού μας.

Είναι πραγματικά ανήκουστο σε ένα χωριό που πανηγυρίζει το 15Αύγουστο να μην διατίθεται ιερέας για την πραγματοποίηση της Θείας λειτουργίας και αρτοκλασίας. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του χωριού μας που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Από την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καίτη Κόκκινου πληροφορηθήκαμε πως παρά τις προσπάθειες της, δεν στάθηκε δυνατή ούτε καν η τηλεφωνική επικοινωνία με τη Μητρόπολη, πόσο μάλλον η ικανοποίηση του αιτήματος για διάθεση ιερέα.

Είναι λυπηρό η Μητρόπολη Ευρυτανίας να καταδικάζει ένα χωριό να μείνει χωρίς παπά, την ημέρα που κάτοικοι και επισκέπτες περιμένουν όλο το χρόνο να λειτουργηθούν στο γραφικό εκκλησάκι της Παναγιάς, εκεί όπου ο συγχωριανός μας Κώστας Καρακώστας, (γιος του αείμνηστου ιερέα του χωριού μας Παπα-Θόδωρου) ολοκλήρωσε πριν από λίγες μέρες την αγιογράφηση του ναού.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα θα βρεθεί λύση έτσι ώστε να γίνει κανονικά ανήμερα της Παναγίας η Θεία λειτουργία και όχι την παραμονή της μεγάλης εορτής.

Οι φωτογραφίες είναι από την περσινή Θεία λειτουργία στο εκκλησάκι της Παναγιάς”.

ΠΗΓΗ