Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου στην Ανιάδα Ευρυτανίας

Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου στην Ανιάδα Ευρυτανίας

Στη σελίδα στο facebook “Ανιάδα Ευρυτανίας – Αγαπημένη γενέτειρα”, αναρτήθηκε το πρόγραμμα των αυγουστιάτικων εκδηλώσεων στο χωριό.

Διαβάζουμε τα εξής:

“Η Ανιάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα ξενιτεμένα παιδιά της με μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί τόσο από το σύλλογο του χωριού μας (Πολιτιστικός-εξωραϊστικός σύλλογος Ανιάδας-Η Αετόβρυση) όσο και από φορείς όπως ο Δήμος Καρπενησίου και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

(…) Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις και εκδηλώσεις:

Στις 8 Αυγούστου θα γίνει καθαρισμός και σηματοδότηση του μονοπατιού από τον Άγιο Αθανάσιο (Λιθαροσύρτα) μέχρι τη δεξαμενή του χωριού. Είναι το μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας για να πάνε απ’ το χωριό στο Καρπενήσι με τα πόδια ή με ζώα πολύ πριν φτιαχτεί ο αμαξιτός δρόμος. Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία του συλλόγου και καλούμε όλους όσους θα βρίσκονται στο χωριό μας εκείνη την ημέρα να πάρουν μέρος.

Στις 14 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική συνέλευση του συλλόγου, ενώ παράλληλα στην πλατεία του χωριού (11:00-13:00) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στα πλαίσια των «Καλοκαιρινών γιορτών μουσείων» με διοργανωτή την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Οι φετινές καλοκαιρινές γιορτές μουσείων «Museums Summer Camp», για 6η συνεχόμενη χρονιά, εξερευνούν και διηγούνται την ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρυτανίας από τόπο σε τόπο, από χωριό σε χωριό, με φετινό θεματολόγιο την γη των αρχαίων Ευρυτάνων. Στο πλαίσιο του Summer Camp, από τις 19 Ιουλίου έως και τις 21 Αυγούστου 2024, το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας διοργανώνει μικρές πολιτιστικές εκδηλώσεις με μουσειακό, ιστορικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο, στο Καρπενήσι και σε 93 χωριά με θέμα: «Εξερευνώντας την ιστορία από τόπο σε τόπο. Η γη των αρχαίων Ευρυτάνων»

Στις 15 Αυγούστου θα γίνει το παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία του χωριού και στις 16 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί λαϊκή βραδιά, με διοργανωτή το σύλλογο με την υποστήριξη του Δήμου Καρπενησίου”.

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα