2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι Ευρυτάνες ομογενείς του Σικάγο (ΗΠΑ) δεν πτοήθηκαν από τη βροχή και τίμησαν την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στις 7 Απριλίου 2024, στη συνοικία Greektown του Σικάγο, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, διεξήχθη Ετήσια Παρέλαση Ελληνικής Κληρονομιάς, με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Παρά τη βροχή, Έλληνες ομογενείς όλων των ηλικιών -μα κυρίως νέα παιδιά- συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και έστειλαν μήνυμα διατήρησης και διάδοσης της πλούσιας ελληνικής ταυτότητας και κουλτούρας,

Μεταξύ αυτών ήταν και πολλοί Ευρυτάνες, μέλη και φίλοι/ες του Chapter 13 της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι», με έδρα το Σικάγο, που συμμετείχαν με εθνική υπερηφάνεια στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο.

Μεταξύ των στόχων της κοινότητας των Ευρυτάνων, εξάλλου, είναι η διατήρηση και προώθηση της ελληνικής γλώσσας, των τοπικών μας εθίμων και παραδόσεων, ενώ βασική προτεραιότητα είναι «να εμπλέξουμε τη νεολαία στις δραστηριότητες του συλλόγου μας και να δημιουργήσουμε το περιβάλλον για την καλλιέργεια της ευρυτανικής μας ταυτότητας και τη διασφάλιση της συνέχειάς της στις μελλοντικές γενιές», όπως αναφέρουν οι άνθρωποι από το Chapter 13 του «Βελουχιού».

Η παρέλαση στο Σικάγο έχει καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες εκδηλώσεις της ελληνικής κοινότητας από την ίδρυσή της, τη δεκαετία του 1960.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ