19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου. Γιατί καταψήφισαν σχεδόν όλα τα θέματα

Η δημοτική ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης (στηρίζεται από το ΚΚΕ) που συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο Καρπενησίου με έναν δημοτικό σύμβουλο, τον επικεφαλής της ομάδας κ. Δημήτρη Γκορόγια, καταψήφισε τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών θεμάτων τα οποία εισήχθησαν για συζήτηση και με ανακοίνωσή της, εξηγεί συνοπτικά τους λόγους που οδήγησαν στην απόρριψη των θεμάτων.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2021

ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΤΑ. Το γεγονός ότι μας βρίσκουν γενικά σύμφωνους  οι προτεραιότητες του τεχνικού προγράμματος, δεν είναι επαρκής λόγος για θετική ψηφο εκ μέρους μας. Η ίδια η εισήγηση του θέματος αναγνωρίζει το πετσόκομμα των κρατικών επιχορηγήσεων για τους Δήμους. Ο δημότης δεν περιμένει να αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο η ζωή του με αποσπασματικές παρεμβάσεις σε κάποια έργα υποδομής και ανάπτυξης. Με την ψήφο μας καταδικάζουμε την περιοριστική λογική όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, που στραγγαλίζει  την προοπτική αποτελεσματικής δράσης της Τ.Α. για την παραμονή και επιβίωση του λαού της υπαίθρου στον τόπο του. Ευθύνη αποδίδουμε  και σε όλες τις παρατάξεις των Δ/Σ που συναινούν ή προσαρμόζονται σε αυτές τις πολιτικές.

Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2020. Ψηφίσαμε την εισήγηση καθόσον περιέχει αναγκαίες και επείγουσες παρεμβάσεις έκτακτου χαρακτήρα. 

Εισήγηση  Οικονομικής επιτροπής για καθορισμό τελών καθαριότητας και φωτισμού έτους 2021

ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΤΑ. Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να εισηγηθούμε καμία πρόταση που να αντιβαίνει τη λογική του ισοσκελισμού δαπανών και εσόδων. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις πολιτικές που φορτώνουν στο λαό όλα τα βάρη και που την ίδια ώρα, με τρόπο προκλητικό, απαλλάσσουν το μεγάλο κεφάλαιο από φορολογικές υποχρεώσεις. Μάλιστα δε και με ταυτόχρονες πριμοδοτήσεις  που παρέχονται  αφειδώς και σε πολλαπλές εκδοχές. Στις τρέχουσες συνθήκες, με κατεστραμμένο  το εισόδημα του εργαζόμενου λαού και λόγω covid-19, η μείωση κατά 50% του ενιαίου τέλους είναι η στοιχειώδης  μέριμνα που θα έπρεπε να λάβει ο δήμος έναντι των δημοτών του. Με κάλυψη των δαπανών που θα υπερβαίνουν το ποσό των αντίστοιχων τελών μέσω ειδικής κρατικής επιχορήγησης. Επίσης τονίζουμε ότι  δεν έχουν εξαντληθεί  οι τρόποι και οι τεχνικές που μπορούν να μειώσουν το κόστος, ιδίως του κοινόχρηστου φωτισμού και γενικότερα της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Εισήγηση  Οικονομικής επιτροπής για καθορισμό τελών ύδρευσης –αποχέτευσης έτους 2021

ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΤΑ. Στις τρέχουσες συνθήκες, με κατεστραμμένο  το εισόδημα του εργαζόμενου λαού και λόγω covid-19, η μείωση κατά 50% του ενιαίου τέλους είναι η στοιχειώδης  μέριμνα που θα έπρεπε να λάβει ο δήμος έναντι των δημοτών του. Με κάλυψη των δαπανών που θα υπερβαίνουν το ποσό των αντίστοιχων τελών μέσω ειδικής κρατικής επιχορήγησης.

Εισήγηση  Οικονομικής επιτροπής για καθορισμό τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων έτους  2021

ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΤΑ. Τοποθετηθήκαμε όπως στο 4ο θέμα.

Εισήγηση  Οικονομικής επιτροπής για το ΤΑΠ έτους 2021

ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΤΑ. Καταψηφίζουμε από θέση αρχής τον Τ.Α.Π. διότι περιλαμβάνει αδιακρίτως και την 1η κατοικία των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, των ΑΜΕΑ, των μονογονεϊκών οικογενειών σε συνδυασμό  με τον ΕΝΦΙΑ… και όλα τα άλλα… Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει η Δημοτική Αρχή ως  επιχείρημα  την τήρηση του νόμου, όταν δεν έχει εναντιωθεί μαχητικά στην εφαρμογή του, που πλήττει άλλη μια φορά το εισόδημα του λαού. Αυτός ο λαος  μας εκλέγει όλους,  για να υπερασπισθούμε τη ζωή του πρώτα και κύρια.

Εισήγηση  Οικονομικής επιτροπής για καθορισμό τελών διαφήμισης έτους 2021

Υπερψηφίσαμε

Εισήγηση  Οικονομικής επιτροπής για καθορισμό τελών Αστικής και δημοτικής συγκοινωνίας  έτους 2021 

ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΤΑ. Λόγω των εξαιρετικά αρνητικών συνθηκών, όσον αφορά το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών ζητήσαμε μείωση των τελών κατά 50%.

Εισήγηση Οικονομικής επιτροπής τροφείων Παιδικών Σταθμών έτους 2021

ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΤΑ. Από θέση αρχής αγωνιζόμαστε σταθερά και αδιαπραγμάτευτα για ισότιμη και δωρεάν κρατική παιδεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης,

Εισήγηση Οικονομικής επιτροπής τροφείων Μαθητικής Εστίας έτους 2021

ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΤΑ. Από θέση αρχής αγωνιζόμαστε σταθερά και αδιαπραγμάτευτα για ισότιμη και δωρεάν κρατική παιδεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, Εξαιρούμε την δυνατότητα επιβολής μιας μικρής εγγύησης από τον χρήστη-σπουδαστή για την προστασία της υλικοτεχνικής υποδομής και την καλή παράδοσή της

Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής για Αντίτιμο χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων

ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΤΑ. Μιλάμε για χρήση των εγκαταστάσεων από ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους και σωματεία. Τα κόστη χρήσης προφανώς μεταφέρονται κατά το μεγαλύτερο μέρος στους αθλούμενους νέους και τις οικογένειές τους. Είναι υπερβολικά υψηλά και στην ουσία τους απειλούν την ίδια την ύπαρξη των συλλόγων.

Απευθείας συμφωνία  εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος  στην Κοινότητα Νοστίμου κατόπιν δυο άγονων δημοπρασιών

Υπερψηφίσαμε

Aύξηση ή μη μετοχικού κεφαλαίου ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΕ ΟΤΑ

ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΤΑ. Τοποθετούμαστε από θέση αρχής και χωρίς εξαιρέσεις κατά των αναπτυξιακών εταιρειών που υποβαθμίζουν το ρόλο και την αυτοτέλεια των Δημοτικών Οργανισμών (Δήμων και Περιφερειών) και διαβιβάζουν αρμοδιότητες της αιρετής διοίκησης σε ΑΕ με  επιχειρηματικά  κριτήρια και αυτόνομες διοικήσεις. Στον επόμενο τόνο θα μας πουν «όλες οι λειτουργίες στους ιδιώτες!». Τότε θα καταλάβουμε, όπως τώρα διαπιστώνουμε τι θα πει  ΕΣΥ και τι ιδιωτικές κλινικές και εμπορευματοποίηση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ