28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι Κερασοβίτες προωθούν τη φιλαναγνωσία και την κοινωνική αλληλεγγύη

Για μια αξιέπαινη και ενδιαφέρουσα δράση του ενημερώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κερασοβιτών «Καραούλι», που, συνεχίζοντας την παράδοση που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια, προχώρησε στην αγορά βιβλίων, προκειμένου να δωριστούν στα παιδιά που κατοικούν μόνιμα στο χωριό.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:

«Η συμβολική αυτή κίνηση εκτός από το να μεταφέρει τις ευχές του Διοικητικού Συμβουλίου για όμορφες γιορτές και μια δημιουργική χρονιά, θέλει να καταδείξει και την αξία της φιλαναγνωσίας στους μικρούς και στις μικρές μας, τη δύναμη της γνώσης και τη σπουδαιότητα της συντροφιάς που μπορεί να κρατήσει ένα καλό βιβλίο, ειδικά την περίοδο που διανύουμε.

Είναι σημαντικό να μαθαίνουμε, να διαβάζουμε, να εξελισσόμαστε, να διευρύνουμε τους ορίζοντες και το πνεύμα μας, να προχωράμε, να μην μένουμε στάσιμοι. Φυσικά οι δύο κοινόχρηστες βιβλιοθήκες του χωριού μας, στη δημιουργία των οποίων προέβη ο Σύλλογός μας, μπορούν να ικανοποιήσουν και τις ανάγκες των μεγαλύτερων μελών μας.

Όπως όλοι γνωρίζετε, κατά τη φετινή εορταστική περίοδο, λόγω των υγειονομικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε κάποια εκδήλωση στο χωριό μας, ούτε ο Σύλλογός μας προχώρησε στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Σύλλογός μας κατέθεσε ως δωρεά το ποσό που αντιστοιχεί στις εορταστικές εκδηλώσεις, στην κοινωνική κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος”. Η εθελοντική αυτή οργάνωση λειτουργεί από το 2011, προετοιμάζει και διανέμει μερίδες φαγητού καθημερινά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, άστεγους, πρόσφυγες, ανέργους και γενικά συνανθρώπων μας που έχουν βρεθεί σε δεινή κατάσταση.

Η ευχή μας είναι το 2021 να μας βρει πιο μονιασμένους, με περισσότερη αγάπη, κατανόηση και αλληλεγγύη».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ