26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι Κρικελλιώτες τίμησαν τη μνήμη των 106 πεσόντων αγωνιστών συγχωριανών τους (ΦΩΤΟ)

Λιτή εκδήλωση στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών του ’21 με καταγωγή από το χωριό, πραγματοποιήθηκε στο Κρίκελλο Ευρυτανίας, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021.

Σε ανάρτηση από τον Σύλλογο Κρικελλιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος», διαβάζουμε:

«Σε μια σεμνή τελετή τιμήσαμε σήμερα τη μνήμη των 106 Κρικελλιωτών Αγωνιστών που συμμετείχαν σε μάχες για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον ζυγό της Τουρκοκρατίας. Αφού λόγω των μέτρων για την προστασία από την πανδημία του κορονοιού, ανεστάλησαν πολλές εκδηλώσεις, μεταξύ αυτών και η προγραμματισμένη για σήμερα από τον Σύλλογο μας, τελέσαμε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των ηρώων και αναρτήσαμε πανό με τα ονόματα των αγωνιστών και τις μάχες που συμμετείχαν».

«Στη συνέχεια», αναφέρουν οι Κρικελλιώτες, «τα μικρά παιδιά του χωριού μας, ο Παντελής, ο Νικόλας, ο Γιώργος, ο Κωνσταντίνος, η Νεκταρία ο Κωνσταντίνος και ο Θανάσης, παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό έργο για τα “βαφτίσια των σκλάβων” στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την Ελευθερία… Ελπίζουμε ότι του χρόνου θα μπορούσε να τιμήσουμε τους ήρωες προγόνους μας ελεύθεροι από δεσμεύσεις και περιορισμούς».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ