29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι μαθητικές παρελάσεις επιστρέφουν, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου – Η εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών για τον εορτασμό

Το βασικό πλαίσιο εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, καθορίζει εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940».

Οι μαθητικές παρελάσεις επιστρέφουν, ωστόσο, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, οι εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας (αποφυγή συγχρωτισμού, χρήση μάσκας κ.α.). Τα μέτρα θα εξειδικευτούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Για το πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου (ημέρα Πέμπτη), η εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ. αναφέρει ότι προβλέπεται επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων μετά το πέρας της δοξολογίας, καθώς και «κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών. H χρονική διάρκεια να τηρηθεί αυστηρά».

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ