19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι μελέτες για το τεχνητό χιόνι στο Χιονοδρομικό και & τη στατικότητα του οδικού δικτύου, παρουσιάστηκαν στον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας  

από την έντυπη έκδοση

Δύο σημαντικές μελέτες που έχουν δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν από τα Ευρυτανικά Νέα, παρουσιάστηκαν στον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Άρη Τασιό. Πρόκειται για τη μελέτη εγκατάστασης τεχνητής χιόνωσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο και τη μελέτη στατικότητας του οδικού δικτύου από κατολισθήσεις.

Μελέτη τεχνητής χιόνωσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο

Η παρουσίαση της υδραυλικής και στατικής μελέτης για την εγκατάσταση του συστήματος τεχνητής χιόνωσης στο Βελούχι θα αποτελείται από λιμνοδεξαμενή χωρητικότητας 8.900 m3 και από δεξαμενή συλλογής ομβρίων υδάτων 200m3.

Η λειτουργία του συστήματος έχει ως εξής:

• Ταμίευση και προσωρινή αποθήκευση απορροής ομβρίων υδάτων στη δεξαμενή  200m3

• Άντληση του προσωρινά αποθηκευμένου ύδατος από τη δεξαμενή ομβρίων υδάτων προς τη λιμνοδεξαμενή μέσω καταθλιπτικού αγωγού

• Μεταφορά ύδατος από τη λιμνοδεξαμενή προς το Α/Σ χιόνωσης

• Μεταφορά ύδατος προς τα σημεία σύνδεσης των μονάδων παραγωγής χιονιού (κανόνια) με άντλησης μέσω τριών αγωγών.

Μελέτη για τη στατικότητα του οδικού δικτύου

Παρουσιάστηκε η πρώτη φάση της μελέτης από το ΕΜΠ για την αντιμετώπιση των γεωλογικών φαινομένων του οδικού δικτύου του νομού. Η μελέτη παρουσιάστηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας.

«Με τη συγκεκριμένη μελέτη εγκαθιδρύουμε μια σημαντική συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την ανάπτυξη συγχρόνων επιστημονικών εργαλείων, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του νομού μας, για την αντιμετώπιση γεωλογικών φαινομένων, με την προτεραιότητα να δίνεται στο οδικό δίκτυο των περιοχών του Γαύρου, του Προυσού, της Αγίας Βλαχέρνας, της Βαλαώρας και των Αγράφων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Τασιός.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ