Οι Μικροχωρίτες γιόρτασαν την Αγία Κυριακή – Η λιτάνευση της εικόνας (ΦΩΤΟ)

Οι Μικροχωρίτες γιόρτασαν την Αγία Κυριακή – Η λιτάνευση της εικόνας (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 6 Ιουλίου, με την ευκαιρία της επικείμενης εορτής της μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις που περιλάμβαναν, την τέλεση πανηγυρικού εσπερινού στον φερώνυμο ιερό ναό και τη λιτάνευση της εικόνας.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Βουλευτής Ευρυτανίας, Τζίνα Οικονόμου, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Χρήστος Κακαβάς, ο Πρόεδρος Δ.Κ. Μικρού Χωριού, Τάκης Φλέγκας, αντιδήμαρχοι, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων-συλλόγων κ.α., ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου. Το ίδιο βράδυ (6/7) πραγματοποιήθηκε και η θρησκευτική πανήγυρη της Αγ. Κυριακής, στην ταβέρνα «Το Χωριάτικο», με τους Θοδωρή Μάκκα, Δημοσθένη Στεργιάννη και Κων/να Κομπογιάννη.

Ο Ι.Ν. Αγίας Κυριακής είναι η κεντρική εκκλησία του Μικρού Χωριού. Είναι βυζαντινού ρυθμού με ένα τρούλο και πρόστυλο. Ολόκληρο το εσωτερικό της αλλά και το εξωτερικό πρόστυλο είναι εικονογραφημένα, χάρη σε δεήσεις και δωρεές Μικροχωριτών από τον αγιογράφο Γεώργιο Νικολακόπουλο, σύμφωνα με τη βυζαντινή αγιογραφική παράδοση. Στον περίβολο του Ναού υψώνεται το επιβλητικό καμπαναριό. Το ρολόι, στο πάνω μέρος του, που ηχεί μελωδικά τις ώρες δωρήθηκε το 1983 από τον Μικροχωρίτη της Αμερικής Κώστα Ι. Κουτσούκη.