27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι πρωταθλητές του ελληνικού στίβου, κοντά στους μαθητές και μαθήτριες της Ευρυτανίας – Επισκέψεις σε σχολεία και προπονήσεις [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

Την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στα μέλη της εθνικής ομάδας στίβου, είχαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία του Καρπενησίου και χωριών της Ευρυτανίας, σε μια πρωτοβουλία με στόχο την προβολή και ανάδειξη των αξιών του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι.

Όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, αθλητές και αθλήτριες του ΣΕΓΑΣ βρίσκονται από τη Δευτέρα (31/10) στο Καρπενήσι και πραγματοποιούν μέρος της προετοιμασίας τους για τους αγώνες του 2023, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχουν συνάψει η Ομοσπονδία του στίβου με την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας – ΠΕ Ευρυτανίας και τον Δήμο Καρπενησίου.

Να γίνουν πρότυπα για τα παιδιά

Το πρωί της Πέμπτης, 3 Νοεμβρίου, οι καλύτεροι Έλληνες δρομείς επισκέφθηκαν σχολεία του νομού, μίλησαν με μαθητές και τους παρότρυναν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, ενώ παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και προπονήσεις των πρωταθλητών.

ΒΙΝΤΕΟ από το Καρπενήσι

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, κ. Αριστείδης Τασιός, «ο οποίος στέκεται δίπλα στις δράσεις της Ομοσπονδίας και συμβάλει σημαντικά στην υλοποίησή τους», αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ. «Οι πρωταθλητές μας και οι προπονητές τους με χαρά δέχτηκαν την πρόσκλησή να επισκεφτούν σχολικές μονάδες της περιοχής και να βρεθούν κοντά στους μαθητές. Άλλωστε στόχος της Ομοσπονδίας είναι να αφήνει το αποτύπωμα της σε κάθε περιοχή που πραγματοποιεί κάποια δράση και να συμβάλει, ώστε νέα παιδιά να έρχονται κοντά στον στίβο και να μαθαίνουν τη σημασία και την αξία της ενασχόλησης με τον αθλητισμό», διαβάζουμε στην ίδια ανακοίνωση.

Στο Καρπενήσι

Το πρόγραμμα των επισκέψεων (3/11) περιλάμβανε το Γυμνάσιο Δυτικής Φραγκίστας, το Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Κερασοχωρίου, το Αλκιβιάδειο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Φουρνάς και το 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου. Παράλληλα, το 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου παρακολούθησε την πρωινή προπόνηση των πρωταθλητών στο νέο γήπεδο του σχολικού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου-ΓΕΛ. Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες έχουν ευνοήσει στην ομαλή διεξαγωγή του καμπ, το οποίο θα ολοκληρωθεί την επόμενη Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου.

Ο πρωταθλητής των αποστάσεων Μάριος Αναγνώστου, ο πρωταθλητής των 800 μ. Χρήστος Κοτίτσας, οι πρωταθλητές των στιπλ Γιώργος Σταμούλης (με καταγωγή από την Ευρυτανία) και Ισαβέλλα Κοτσαχείλη και οι ανερχόμενοι πρωταθλητές Μαρία Κάσσου και Πέτρος Παπαϊωάννου είναι ορισμένοι από τους αθλητές-τριες που προπονούνται στο Καρπενήσι. Αναλυτικά, στο καμπ συμμετέχουν οι εξής:

Χρήστος Κοτίτσας (800 μ.)
Χαρίδημος Ξενιδάκης (800 μ.)
Γιώργος Ματζαρίδης (800 μ.)
Παναγιώτης Πετρουλάκης (1.500 μ.)
Πέτρος Παπαϊωάννου (1.500 μ.)
Στέργιος Διακοστεφανής (1.500 μ.)
Μάριος Αναγνώστου (5.000μ./10.000 μ.)
Νίκος Σταμουλής (5.000μ./10.000 μ.)
Γιώργος Σταμούλη (3.000 μ. στιπλ)
Νέστορας Κολιός (3.000 μ. στιπλ)
Κατερίνα Κουτλή (800 μ.)
Ανθή Κυριακοπούλου (1.500 μ.)
Ντενίσα Μπάλλα (1.500 μ.)
Μαρία Κάσσου (5.000 μ. )
Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (5.000 μ./10.000 μ.)
Ισαβέλλα Κοτσαχείλη (3.000 μ. στιπλ)

Στη Φουρνά Ευρυτανίας
Στη Δυτ. Φραγκίστα
Στο Κερασοχώρι

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ