29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι Σαρακατσαναίοι ανταμώνουν στο Περτούλι. Στις 25-26 Ιουνίου 2022 το 40ο Πανελλήνιο Αντάμωμα της Π.Ο.Σ.Σ.

Μετά από δύο και πλέον χρόνια εγκλεισμού, περιορισμών και κοινωνικής αποστασιοποίησης φαίνεται ότι αίρονται οι απαγορεύσεις για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και διαμορφώνονται συνθήκες επιστροφής στην κανονικότητα. Κανονικότητα που για τους Σαρακατσαναίους περιλαμβάνει το Πανελλήνιο Αντάμωμα στα λιβάδια του Περτουλίου Τρικάλων, εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, ευρισκόμενη σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους της κεντρικής διοίκησης, και πάντοτε σύμφωνα με τις υποδείξεις της και τα σημερινά δεδομένα, προγραμματίζει τη διοργάνωση του 40ου Ανταμώματος, εορτάζοντας τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου 2022.

«Σας περιμένουμε, λοιπόν, μαζί με τα χορευτικά και τα μέλη των Συλλόγων στο Περτούλι, προκειμένου να ανταμώσουμε, να αναδείξουμε την παράδοσή μας και να αποτίσουμε, με την ευκαιρία του εορτασμού της συμπλήρωσης διακοσίων χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης, τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους Σαρακατσαναίους Αγωνιστές-Οπλαρχηγούς της προεπαναστατικής και επαναστατικής περιόδου», αναφέρει η Π.Ο.Σ.Σ. Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα γίνει σύντομα γνωστό.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ